Gå direkt till innehåll
Sunne kan glädjas åt att Astar får fortsätta utbilda ny arbetskraft till restaurangbranschen.
Sunne kan glädjas åt att Astar får fortsätta utbilda ny arbetskraft till restaurangbranschen.

Pressmeddelande -

Viktig anbudsvinst ger Astar i Sunne förnyat förtroende

Lilla Sunne med 13 000 invånare kan glädjas åt att Astar får fortsätta utbilda ny arbetskraft till restaurangbranschen.

Astar som bedriver vuxen- och arbetsmarknadsutbildningar är en liten enhet med stora drömmar att utbilda och förädla nya förmågor inom restaurangbranschen med inriktning mot kock/kallkök och servering.

Nu kan Sunne-verksamheten ladda för 4 nya år på uppdrag av Arbetsförmedlingen. Anbudsvinsten kommer omsätta cirka 1,5 miljoner kronor per år.

- Vi är tacksamma och ödmjuka för förtroendet att få fortsätta utbilda ny arbetskraft i Värmland. Restaurangbranschen har lidit särskilt hårt under pandemin och genom det här avtalet får vi förhoppningsvis en möjlighet att vara med och bidra till branschen när restriktionerna successivt lättas upp i vårt samhälle. Vi är stolta över vår verksamhet i Sunne och med det här avtalet i ryggen kan vi bidra långsiktigt, säger Marie Sjöström, enhetschef.

Ämnen

Kategorier

Regioner


ThorenGruppen AB är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag med stort samhällsengagemang. Företaget grundades 1999 och har expanderat varje år. Idag har vi över 2 000 medarbetare och 16 000 elever/deltagare inom våra utbildningsverksamheter. 

Kontakter

Elin Olsson

Elin Olsson

Presskontakt Kommunikationsansvarig 070-612 55 61

Relaterat innehåll

Mod, Kraft och Passion

ThorenGruppen AB är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag med stort samhällsengagemang. Företaget grundades 1999 och har expanderat varje år. Idag är vi över 2 200 medarbetare och driver bland annat gymnasieskolor, grundskolor och vuxenutbildning från Kiruna i norr till Malmö i söder.