Följ ThorenGruppen

Thoren Business School svenska mästare för andra året i rad

Pressmeddelande   •   Maj 18, 2016 13:20 CEST

Theo Pokorny från Thoren Business School Stockholm blev "Årets säljare" när SM i Ung Företagsamhet avgjordes på Stockholmsmässan 16-17 maj.

För andra året i rad vann en elev från Affärsgymnasiet det prestigefyllda priset "Årets Säljare" vid SM i Ung Företagsamhet.

Theo Pokorny från Thoren Business School Stockholm upprepade Sofia Fors bedrift från fjolåret.

Bland 26 430 gymnasieelever lyckades han ta sig vidare från regionsfinalen och nådde SM-finalen som en av de sex bästa i priskategorin.

Det slutade med att Theo Pokorny blev bäst i landet.

Närmast chockad fick han vandra upp på scenen och ta emot segerchecken på 5 000 kronor.

Vad tänkte du när du gick upp på scenen?

– Att jag inte skulle svimma. Jag kommer inte ihåg vad jag sa eller vad jag gjorde. Jag hade så mycket adrenalin, säger han och skrattar.

Vad gjorde att du vann?

– I motiveringen stod det att jag vågade och att jag tog ut svängarna lite. Sen nämnde de kroppsspråk och det är väl något jag jobbar med, att utstråla glädje, förklarade vinnaren av Årets säljare.

För ett år sedan tog Sofia Fors från Thoren Business School Örebro emot sitt pris som "Årets säljare" på SM i Ung Företagsamhet. I tisdags kväll var det Theo Pokorny som tog hem priset och gjorde Thoren Business School till svenska mästare i kategorin för andra året i rad.

Med sitt UF-underklädes-företag "Petter-Niklas" har Theo Pokorny levererat rejält i sina säljinsatser.

– Det känns helt fantastiskt att jag vann den regionala mässan. Sedan fick jag vinna hela tävlingen, det känns ännu mer galet. Det här lär jag inte glömma. Jag är i chocktillstånd. Det är svårt att greppa det, berättade han euforiskt efter SM-guldet.

ThorenGruppen AB är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag med stort samhällsengagemang. Företaget grundades 1999 och har expanderat varje år. Idag är vi över 1 500 medarbetare och driver bland annat gymnasieskolor, grundskolor och vuxenutbildning från Arvidsjaur i norr till Malmö i söder.