Gå direkt till innehåll
Yrkesgymnasiet öppnar på Getängsvägen i Borås i höst och just nu renoveras de 1230 kvadratmeter stora lokalerna.
Yrkesgymnasiet öppnar på Getängsvägen i Borås i höst och just nu renoveras de 1230 kvadratmeter stora lokalerna.

Pressmeddelande -

Klart med lokaler - här öppnar Yrkesgymnasiet i Borås i höst

Yrkesgymnasiet öppnar i Borås i höst. Nu är det klart att skolan kommer att ligga i 1 230 kvadratmeter stora lokaler på Getängsvägen. 
- Vi är väldigt nöjda med lokalerna, säger Olivia Robertsson, fastighetschef för ThorenGruppen. 

Yrkesgymnasiet drivs av ThorenGruppen AB och finns över hela Sverige. Skolan som öppnar till hösten i Borås blir en av 15 YG-skolor i landet.

Nu är det klart att skolan kommer att placeras på Getängsvägen 27, ungefär 1,5 kilometer från Knalleland. Lokalerna är på 1 230 kvadratmeter och just nu är byggnationerna i full gång inför YG:s öppning till hösten.

- Vi har skrivit ett tioårskontrakt så vi har ju en långsiktig plan i Borås. Det blir både teori och praktik i lokalerna och just nu byggs de om för att passa våra utbildningar, säger Olivia Robertsson, fastighetschef för ThorenGruppen.

Tatjana Miletic är verksamhetschef för Yrkesgymnasiet och säger så här om etableringen av Yrkesgymnasiet i Borås:

- Främst vill jag rikta ett stort tack till Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen i Borås stad som med förvaltningschefen Christer Samuelsson gjort en stor insats för att vi ska känna oss som en del av gemenskapen i skolkommunen Borås. Vi ser fram emot att få starta vår verksamhet i Borås och erbjuda ungdomarna en verklighetsnära yrkesutbildning i samverkan med arbetslivet, säger Miletic.

Initialt erbjuds det fem utbildningar i Borås; byggnadsarbetare, fordonstekniker, elektriker, barnskötare och elevassistent.

Rektor på skolan blir Emma Rosengren, som närmast kommer från en rektorstjänst i Varberg och som tidigare bland annat varit utbildningsledare/rektor på Folkuniversitetet. 

Ämnen

Taggar

Regioner


ThorenGruppen AB är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag med stort samhällsengagemang. Företaget grundades 1999 och har expanderat varje år. Idag har vi över 2 000 medarbetare och 16 000 elever/deltagare inom våra utbildningsverksamheter. 

Presskontakt

Tomas Ruuth

Tomas Ruuth

Mediakommunikatör 070-310 53 55

Relaterade nyheter

Mod, Kraft och Passion

ThorenGruppen AB är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag med stort samhällsengagemang. Företaget grundades 1999 och har expanderat varje år. Idag är vi över 2 000 medarbetare och driver bland annat gymnasieskolor, grundskolor och vuxenutbildning från Kiruna i norr till Malmö i söder.