Gå direkt till innehåll
Raja Thorén, vd ThorenGruppen AB, har nu tecknat på en gemensam avsiktsförklaring tillsammans med Umeå Kommun om en ny fotbollshall.
Raja Thorén, vd ThorenGruppen AB, har nu tecknat på en gemensam avsiktsförklaring tillsammans med Umeå Kommun om en ny fotbollshall.

Pressmeddelande -

Drömmen om ny fotbollshall lever för ThorenGruppen

ThorenGruppen och Umeå Kommun har tecknat på ett gemensamt avtal att bygga ny fotbollshall.

Det är ett viktig steg i den fortsatta processen och nu ska parterna realisera bygg planerna inom nio månader.

- Det här ett viktigt steg för att kunna bidra till förenings- och idrottslivet i Umeå, men även för att skapa nytta och engagemang i samhället i stort, säger Raja Thorén, vd, ThorenGruppen AB.

Det är och har inte varit någon hemlighet att ThorenGruppen under en längre tid drivit frågan att etablera en ny fotbollshall som även skulle inrymma nytt huvudkontor och innebandyhall.

Redan förra sommaren beslutade Näringslivs- och planeringsutskottet att kommunen skulle upprätta ett avtalsförslag, vilket nu realiserats.

Projektet har nu tagit ett stort kliv mot att bli verklighet när ThorenGruppen valt att skriva på en gemensam avsiktsförklaring tillsammans med kommunen. Avtalsinriktningen är att bägge parter, reglerat i ett gemensamt avtal, ska verka för att driva processen kring ett nytt hallbygge framåt.

– Avsiktsförklaringen gör det möjligt att komma vidare i frågan. Det återstår att se vilken plats som är bäst lämpad för hallarna, säger kommunstyrelsens ordförande Hans Lindberg (S).

Tiden är reglerad till nio månader, vilket i praktiken innebär att kommunen ska upplåta mark till marknadsmässiga villkor medans ThorenGruppen under samma period ska presentera en tydlig plan gällande projektering och kalkylering.

Ämnen

Kategorier


ThorenGruppen AB är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag med stort samhällsengagemang. Företaget grundades 1999 och har expanderat varje år. Idag är vi över 1 500 medarbetare och driver bland annat gymnasieskolor, för- grundskolor och SFI- och vuxenutbildning från Arvidsjaur i norr till Malmö i söder.

Kontakter

Elin Olsson

Elin Olsson

Presskontakt Kommunikationsansvarig 070-612 55 61

Relaterat innehåll

Mod, Kraft och Passion

ThorenGruppen AB är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag med stort samhällsengagemang. Företaget grundades 1999 och har expanderat varje år. Idag är vi över 2 200 medarbetare och driver bland annat gymnasieskolor, grundskolor och vuxenutbildning från Kiruna i norr till Malmö i söder.