Gå direkt till innehåll
Både Yrkesgymnasiet i Umeå och i Skellefteå (längst ned till höger) körde däckbytardagar där pengarna gick till välgörande ändamål. Foto: Robert Ekblom/Thorengruppen
Både Yrkesgymnasiet i Umeå och i Skellefteå (längst ned till höger) körde däckbytardagar där pengarna gick till välgörande ändamål. Foto: Robert Ekblom/Thorengruppen

Pressmeddelande -

Däckbytardagar gav över 20 000 kronor till välgörande ändamål

Däckbytardagar på Yrkesgymnasiet. Då drog Umeå in 20 110 kronor till Hjältarnas Hus.

Samarbetet mellan Yrkesgymnasiet i Umeå och Hjältarnas Hus har pågått i dryga tre år. När fordonslinjen på YG anordnade däckbytardagar i höstas samlade man in 8 300 kronor som gick oavkortat till Hjältarnas Hus.

Den här gången mer än dubblerades summan, bland annat tack vare ett samarbete med hotell och turism-programmet som serverade fika, lunch och anordnade ett lotteri i anslutning till verkstadslokalen.

- Det är eleverna i årskurs två som planerat allt och som har fullt ansvar. Vi har även elever från årskurs ett här och då bestämmer tvåorna vad de ska göra. Vi har också två TBS-elever som varit här som jobbat med ett försäljningsmoment, säger Cecilia Berglund, hotell- och turismansvarig.

- Alla specialevent ju är inställda i vår på grund av pandemin och de brukar vara lite av grädden på moset för eleverna, därför passar det extra bra att få köra det här nu. Men tanken är att vi kör vidare med det här i höst och kanske kan vi involvera ett program till på skolan då. Det känns så klart fantastiskt kul att vi fick in så mycket pengar den här gången, säger Cecilia.

Fordonsläraren Viktor Olsson var nöjd med vårens däckbytes-projekt som pågick i tre dagar.

- Det är alltid bra för eleverna att få prova på lite i skarpt läge och sedan känns det så klart bra när pengarna går till ett välgörande ändamål också, säger Viktor.

Även i Skellefteå anordnades däckbytardagar på Yrkesgymnasiet, på grund av ett snöoväder (!) blev det dock bara en dag. Det var första gången de provade på konceptet och i Skellefteå gick alla insamlade pengar till Guldstadens Kvinnojour.

- Vi planerar köra det här igen till hösten, säger rektor Malin Burström. 

Ämnen

Kategorier

Regioner


ThorenGruppen AB är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag med stort samhällsengagemang. Företaget grundades 1999 och har expanderat varje år. Idag har vi över 2 000 medarbetare och 16 000 elever/deltagare inom våra utbildningsverksamheter. 

Kontakter

Elin Olsson

Elin Olsson

Presskontakt Kommunikationsansvarig 070-612 55 61

Relaterat innehåll

Mod, Kraft och Passion

ThorenGruppen AB är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag med stort samhällsengagemang. Företaget grundades 1999 och har expanderat varje år. Idag är vi över 2 200 medarbetare och driver bland annat gymnasieskolor, grundskolor och vuxenutbildning från Kiruna i norr till Malmö i söder.