Gå direkt till innehåll
Yrkesgymnasiet Örebro och Röda Korset - Tillsammans för en god sak

Nyhet -

Yrkesgymnasiet Örebro och Röda Korset - Tillsammans för en god sak

Eleverna på Yrkesgymnasiet Örebro tar steget från klassrummet till att göra skillnad i samhället genom nytt samarbete med Röda Korset. Detta inspirerande och meningsfulla samarbete ger eleverna möjlighet att kombinera sitt lärande med konkreta insatser för att hjälpa de mest behövande. Genom att samla in kläder, skänka pengar och engagera sig i Röda Korsets verksamhet får eleverna en djupare förståelse för hur deras insatser kan göra skillnad.

Samarbetet har startat med klädinsamlingar där elever i årskurs 2 och 3 har samlat in och skänkt kläder till Röda Korset. Insamlingen är bara början, och skolan planerar att utveckla samarbetet genom att involvera eleverna i hela processen – från att samla in och sortera kläder till att sälja dem i Röda Korsets butiker. Pengarna från klädinsamlingarna går till de mest akuta behoven inom organisationens arbete.

Andreas Dahlberg, lärare i engelska och idrott på Yrkesgymnasiet Örebro, är mycket positiv till samarbetet:

- Samarbetet med Röda Korset ger eleverna en unik möjlighet att koppla sina kursmål till praktiskt välgörenhetsarbete. Det känns otroligt bra att göra gott och samarbeta med en så stor och viktig organisation.

Genom att bygga vidare på detta samarbete hoppas skolan inspirera och stärka eleverna i deras strävan att göra världen till en bättre plats, en gemensam aktivitet i taget.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Ivana Lipovac

Ivana Lipovac

Kommunikationsstrateg 010-33 10 838

Mod, Kraft och Passion

ThorenGruppen AB är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag med stort samhällsengagemang. Företaget grundades 1999 och har expanderat varje år. Idag är vi över 2 200 medarbetare och driver bland annat gymnasieskolor, grundskolor och vuxenutbildning från Kiruna i norr till Malmö i söder.