Gå direkt till innehåll
Yrkesgymnasiet huserar i det som tidigare var Hanssons butik i Munkedal. Skolan har fem program och totalt åtta inriktningar.
Yrkesgymnasiet huserar i det som tidigare var Hanssons butik i Munkedal. Skolan har fem program och totalt åtta inriktningar.

Nyhet -

Yrkesgymnasiet i Munkedal expanderar och får ansiktslyftning

Yrkesgymnasiet i Munkedal får en ansiktslyftning. Nu ska skolan konceptanpassas och dessutom utökas skollokalerna med 200 kvadratmeter.

För två år sedan övertog ThorenGruppen Lärlingsgymnasiet i Munkedal, som numer heter Yrkesgymnasiet. Skolan har 143 elever fördelade på åtta inriktningar och fem program; Försäljning och service, Bygg-och anläggning, EL- och energi, Fordon- och transport samt Industri

Nu har det inletts en ombyggnation av skolan då den ska anpassas till Yrkesgymnasiets koncept. I detta ingår också att skolan expanderar med 200 kvadratmeter inom befintlig fastighet.

– Vi kommer att få modernare och mer konceptanpassade lokaler. Det blir egna lokaler för elevhälsoteamet, fler grupprum och klassrum och dessutom får vi uppehållsrum där eleverna kan umgås på rasterna och bygga sammanhållning, säger Martin Hultman, biträdande rektor.

Ombyggnationerna av skolan är i full gång, en del står klart till skolstart och allt väntas vara helt klart i december.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Elin Olsson

Elin Olsson

Presskontakt Kommunikationsansvarig 070-612 55 61

Relaterat innehåll

Mod, Kraft och Passion

ThorenGruppen AB är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag med stort samhällsengagemang. Företaget grundades 1999 och har expanderat varje år. Idag är vi över 2 200 medarbetare och driver bland annat gymnasieskolor, grundskolor och vuxenutbildning från Kiruna i norr till Malmö i söder.