Gå direkt till innehåll
YG Malmö har blivit certifierad av byggbranschens yrkesnämnd, BYN.
YG Malmö har blivit certifierad av byggbranschens yrkesnämnd, BYN.

Nyhet -

Viktig kvalitetsstämpel för Yrkesgymnasiet Malmö

Yrkesgymnasiet i Malmö har fått en viktig kvalitetsstämpel av sitt bygg- och anläggningsprogram. Utbildningen är nu certifierad av byggbranschens yrkesnämnd, BYN.

Det är hårt jobb från YG Malmös sida som ligger bakom BYN-certifieringen.
- Vi har haft programråd med olika aktörer och kvalitetssäkrat att alla elever har bra APL-platser. Sedan har vi lärare som träffar och besöker eleverna mycket ute på APL-platserna, berättar rektor Nadja Metovski.
Det lokala programrådet har nu rekommenderat YG Malmö till BYN, vilken har givit skolan en branschrekommendation. För YG är detta en kvalitetsstämpel som indikerar att skolan bedriver en högklassig och professionell utbildning i enlighet med branschens alla riktlinjer.
- Detta känns jättebra. Vi jobbar för att våra elever ska bli 100 procent anställningsbara och på byggprogrammet är det så. Alla elever som går i trean nu har redan klart med jobb efter examen, säger Nadja Metovski.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Christine Rosencrantz

Christine Rosencrantz

Presskontakt Kommunikationschef 076-877 19 00

Relaterat innehåll

Mod, Kraft och Passion

ThorenGruppen AB är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag med stort samhällsengagemang. Företaget grundades 1999 och har expanderat varje år. Idag är vi över 2 200 medarbetare och driver bland annat gymnasieskolor, grundskolor och vuxenutbildning från Kiruna i norr till Malmö i söder.