Gå direkt till innehåll
ThorenGruppens IT-återvinning motsvarar 5,8 varv runt jorden

Nyhet -

ThorenGruppens IT-återvinning motsvarar 5,8 varv runt jorden

ThorenGruppen jobbar medvetet och långsiktigt med hållbarhetsfrågor. Här är ett exempel på det. ThorenGruppens samarbete med Inrego kring återvinning av IT-produkter minskade under 2021 växthusutsläppen med 40 560 kg CO2.

Sedan tre år tillbaka har ThorenGruppen ett samarbete med företaget Inrego för återtag av IT-produkter som används i samtliga affärsområden. Inrego tar hand om datorer, skärmar, skrivare och tangentbord med mera som fallit för åldersstrecket. Inrego jobbar i första hand med återbruk (återanvändning eller vidareförsäljning) men om produkterna är alltför gamla så ansvarar företaget för att de skrotas på ett miljövänligt sätt.

Under 2021 bidrog ThorenGruppen genom detta samarbete till minskade utsläpp av växthusgaser med 40 560 kg CO2, vilket motsvarar energin för att värma upp 162 lägenheter ett år eller att köra 5,8 varv runt jorden med bil.

- Samarbetet med Inrego fungerar bra och är värdefullt för oss. Vi har ju över 2 000 anställda och 18 000 elever och kursdeltagare och vi hittar bättre och bättre rutiner kring detta på våra skolor och enheter. Verksamheten tycker att det är ett smidigt sätt att arbeta på och dessutom vet ju skolorna att utrustningen tas omhand på ett hållbart sätt, säger Jonas Angel, IT-chef och tillägger att samarbetet är kostnadsneutralt åt båda hållen.

- Om Inrego går plus på återförbrukningen så används pengarna till välgörenhet där vi samarbetar med Världsnaturfonden och Röda Korset, säger han.


Ämnen

Kategorier

Kontakter

Christine Rosencrantz

Christine Rosencrantz

Presskontakt Kommunikationschef 076-877 19 00

Mod, Kraft och Passion

ThorenGruppen AB är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag med stort samhällsengagemang. Företaget grundades 1999 och har expanderat varje år. Idag är vi över 2 200 medarbetare och driver bland annat gymnasieskolor, grundskolor och vuxenutbildning från Kiruna i norr till Malmö i söder.