Gå direkt till innehåll
Samuel Holmlund, rektor för TBS Umeå, Erik Andersson, PolarCool samt TBS tränarduo Patrik Rainersson och Tomas Sandlin.
Samuel Holmlund, rektor för TBS Umeå, Erik Andersson, PolarCool samt TBS tränarduo Patrik Rainersson och Tomas Sandlin.

Nyhet -

TBS Umeå förlänger samarbetet med PolarCool: "Spelarnas säkerhet är en prioriterad fråga"

Samarbetet har varit lyckat i tre år. Nu förlänger Thoren Business School Umeå sitt avtal med PolarCool med ytterligare tre år, vilket gör att hockeygymnasiets elever får fortsatt tillgång till en kylhjälm med PolarCap® System.

TBS hockeygymnasium i Umeå inledde 2019 ett samarbete med PolarCool, där tidigare elitspelaren Erik Andersson, med två SM-guld och över 500 SHL-matcher på meritlistan, är VD.

TBS Umeå var då första skola i Sverige att ingå ett avtal med PolarCool gällande deras patenterade kylhjälm. Skolan arbetar aktivt för att säkerställa bästa möjliga arbetsmiljö för eleverna på hockeygymnasiet i Umeå och ser samarbetet med PolarCool som en mycket viktig del i detta.

I avtalet ingår också en tilläggsdel med utbildning med syfte att höja kunskapsnivån om huvudskador

Tomas Sandlin är ansvarig för TBS Hockeygymnasium i Umeå och kommenterar avtalsförlängningen så här:
- Spelarnas säkerhet är och kommer alltid att vara en prioriterad fråga. Att då på bästa möjliga sätt linda de negativa effekterna av huvudsmällar känns mycket viktigt. Vi är tacksamma för att denna möjlighet finns och att vi fortsättningsvis ges möjlighet att använda detta om olyckan skulle vara framme för någon av våra elever.

Samuel Holmlund är rektor på Thoren Business School i Umeå och han tyckte det var självklart att förlänga samarbetet med PolarCool.
- Eriks engagemang i frågan är viktigt och det är också kul att han, som levande exempel, tror på kombinationen av studier och idrott. Vi ser nu fram emot fortsatt samarbete där vi märker ett intresse från våra andra hockeygymnasier i Sundsvall och Karlstad om ett liknande upplägg som här i Umeå.

PolarCool AB utvecklar och marknadsför produkten PolarCap® System. De primära kunderna är idrottsklubbar och organisationer inom ishockey, rugby och handboll och andra sporter med förhöjd risk för hjärnskakning, men PolarCool ser skolsegmentet både i Europa och USA som framtida marknader med stor potential.

PolarCools vd Erik Andersson brinner för kombinationen av studier och idrott, kommer själv från Umeå och är glad över avtalsförlängningen med TBS.
- Det är mycket glädjande att Thoren Business School förlänger vårt avtal. Unga idrottsmän och kvinnor är en betydelsefull målgrupp och det är viktigt att kunna lindra effekten av hjärnskakningar i samband med sport. Skolidrotten med tusentals gymnasieskolor, universitet och colleges världen över ser jag som ett mycket intressant marknadssegment för PolarCool i framtiden, säger Erik.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Elin Olsson

Elin Olsson

Presskontakt Kommunikationsansvarig 070-612 55 61

Relaterat innehåll

Mod, Kraft och Passion

ThorenGruppen AB är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag med stort samhällsengagemang. Företaget grundades 1999 och har expanderat varje år. Idag är vi över 2 200 medarbetare och driver bland annat gymnasieskolor, grundskolor och vuxenutbildning från Kiruna i norr till Malmö i söder.