Gå direkt till innehåll
Läraren Johan Wiktorsson, Yrkesgymnasiet Munkedal - Att forma framtidens yrkesproffs

Nyhet -

Läraren Johan Wiktorsson, Yrkesgymnasiet Munkedal - Att forma framtidens yrkesproffs

En utbildning på Yrkesgymnasiet och inom fordonsbranschen öppnar dörren till stora jobbmöjligheter och spännande arbetsdagar. Inte nog med det - detta ämne kräver fördjupning. Därför ger vi ordet till Johan Wiktorsson, lärare på Fordons- och transportprogrammet på Yrkesgymnasiet Munkedal, för att belysa varför fordonsbranschen är ett klokt yrkesval.

Johan Wiktorsson har undervisat på Fordons- och transportprogrammet på Yrkesgymnasiet Munkedal sedan 2019. Han trivs mycket bra med sitt uppdrag att forma framtidens yrkesproffs.

– Jag trivs otroligt bra på Yrkesgymnasiet. Det är så kul med alla elever och att få vara delaktig på elevernas APL-platser, säger han.

På Yrkesgymnasiet Munkedal har eleverna på Fordons- och transportprogrammet möjlighet att specialisera sig inom fordonsteknik eller yrkeschaufför. Johan är en expert på fordonsteknik, den inriktning han själv undervisar. Han har många argument för att framhålla fördelarna med att inleda en karriär inom fordonsbranschen men det kanske starkaste argumentet framhäver han klart och tydligt: stora jobbmöjligheter.

– Det behövs en otrolig kunskap i branschen. Det saknas 6 000-8 000 bilmekaniker och 6 000 lastbilschaufförer, säger Johan.

Bakom varje framgångsrik elev på Yrkesgymnasiet står engagerade och kunniga lärare. Med de praktiska erfarenheterna och de kompetenser eleverna utvecklar samt lärarnas ovärderliga vägledning, är de väl rustade för att möta dynamiska och ständigt föränderliga branscher med självförtroende.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Elin Olsson

Elin Olsson

Presskontakt Kommunikationsansvarig 070-612 55 61

Mod, Kraft och Passion

ThorenGruppen AB är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag med stort samhällsengagemang. Företaget grundades 1999 och har expanderat varje år. Idag är vi över 2 200 medarbetare och driver bland annat gymnasieskolor, grundskolor och vuxenutbildning från Kiruna i norr till Malmö i söder.