Gå direkt till innehåll
Byggelever deltog i innovativ kurs som gör världen grönare

Nyhet -

Byggelever deltog i innovativ kurs som gör världen grönare

Byggeleverna på Yrkesgymnasiet Borås har än en gång visat sig vara ett steg före på arbetsmarknaden. Under hösten deltog eleverna i en kurs i Cool Roofing, en innovativ måleriteknik som gör världen till en lite mer miljövänlig plats.

Tekniken innebär att man belägger tak med vit färg, vilket reflekterar solljus tillbaka ut i rymden istället för att absorbera värme som svart färg gör. Detta minskar växthuseffekten och sänker energikostnaderna för fastighetsägare. Eleverna fick lära sig utföra teknikens olika delmoment genom både föreläsningar och praktiska moment.

Kursen var arrangerad av föreningen Sätt färg på Göteborg och Thermo-Logic och var den första av sitt slag i Sverige. Tekniken används redan i länder som Frankrike och USA och har nu också börjat spridas i Sverige.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Elin Olsson

Elin Olsson

Presskontakt Kommunikationsansvarig 070-612 55 61

Mod, Kraft och Passion

ThorenGruppen AB är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag med stort samhällsengagemang. Företaget grundades 1999 och har expanderat varje år. Idag är vi över 2 200 medarbetare och driver bland annat gymnasieskolor, grundskolor och vuxenutbildning från Kiruna i norr till Malmö i söder.