Gå direkt till innehåll
Vi följer Regeringens rekommendationer och erbjuder distansundervisning i hemmet

Pressmeddelande -

Vi följer Regeringens rekommendationer och erbjuder distansundervisning i hemmet

Uppdaterad tisdag 17 mars, kl.11.41

Alla gymnasieskolor, vuxenutbildning och högskolor i landet rekommenderas att från och med i morgon gå över till distansundervisning. Det meddelade statsminister Stefan Löfven på förmiddagens presskonferens. ThorenGruppen kommer att följa myndigheternas rekommendationer.

Beskedet gäller för alla ThorenGruppens 31 gymnasieskolor samt för alla SFI- och vuxenutbildningar som bedrivs inom verksamhetsområdet Astar.
Förskolor och grundskolor omfattas i nuläget inte.

För ThorenGruppens del innebär det att vi från och med i morgon, onsdag 18 mars, övergår till fjärr- och distansundervisning.

-I dag avslutar alla våra elever sin skoldag precis som vanligt, men från och med i morgon kommer vi erbjuda all undervisning i hemmet, säger ThorenGruppens utbildningschef Håkan Wallengren.

Alla våra verksamheter kommer att få information under dagen om vilka lektionslösningar och strategier som kommer att vara aktuella.

- Vi har planerat och varit förberedda och redo för detta beslut och har flera verktyg för att garantera våra elevers fortsatta utbildning. Det viktigaste nu är att alla vårdnadshavare och elever tar ansvar och själva förstår att man ska bedriva sina studier noggrant, även om det sker i en annorlunda miljö och i en extrem situation, säger han.

Läs mer: ThorenGruppens riktlinjer för Coronaviruset

Ämnen

Kategorier


ThorenGruppen AB är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag med stort samhällsengagemang. Företaget grundades 1999 och har expanderat varje år. Idag har vi över 2 000 medarbetare och 16 000 elever/deltagare inom våra utbildningsverksamheter. 

Presskontakt

Ivana Lipovac

Ivana Lipovac

Presskontakt Pressansvarig 010-33 10 838

Mod, Kraft och Passion

ThorenGruppen AB är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag med stort samhällsengagemang. Företaget grundades 1999 och har expanderat varje år. Idag är vi över 2 000 medarbetare och driver bland annat gymnasieskolor, grundskolor och vuxenutbildning från Kiruna i norr till Malmö i söder.