Gå direkt till innehåll
 Stefan Hedlund, tidigare förbundskapten i innebandy - ny rektor på Yrkesgymnasiet Norrköping
Stefan Hedlund, tidigare förbundskapten i innebandy - ny rektor på Yrkesgymnasiet Norrköping

Pressmeddelande -

Tidigare förbundskapten i innebandy – ny rektor på Yrkesgymnasiet Norrköping

Elitidrotten har gett honom en viss kännedom om att bygga lag och nå framgång.

Nu vill Stefan Hedlund bidra med sina erfarenheter i rollen som rektor på när Yrkesgymnasiet i Norrköping slår upp portarna till hösten.

- Jag vill försöka omsätta den wow-känsla jag hade som lärare även i min nya roll, säger han.

Stefan Hedlund har många strängar på sin lyra som det så vackert brukar benämnas. Hans idrottsliga bakgrund från innebandyn från en rad olika tunga roller, bland annat som förbundskapten för USA:s innebandyherrar, samt Linköpings IBK i Svenska Superligan, renderade bland annat i att han 2011 utsågs till Årets tränare i innebandy-Sverige.

- Jag är uppvuxen i en idrotts- och entreprenörsfamilj och har själv drivit egna småföretag – och vill tro att det är en bra erfarenhet när jag ska vara delaktig i så många elevers skolgång där entreprenörskap och egenföretagare på det ena eller andra sättet kommer vara grogrunden och plattformen för i stort sätt alla elever på Yrkesgymnasiet.

Så ledarskap och bygga lag, oavsett inom om det handlar om idrott eller i organisationer, är han bekväm med.

I tisdags inledde han sitt rektorsuppdrag när Yrkesgymnasiet etablerar sin nya skola i textil- och industristaden Norrköping. Uppdraget blir att, precis som inom idrotten, forma den nya skolan tillsammans med en helt ny personal.

- Jag är helt övertygad om att jag tillsammans med mina framtida medarbetare och elever kan skapa en mycket bra skola.

Hans breda bakgrund från skolvärlden kommer väl till pass. Sedan sex år tillbaka är Stefan rektor i grundskolan.

- Innan dess hade jag bland annat sju år som gymnasielärare bakom mig på två friskolor som jag har många goda erfarenheter ifrån så det ska bli trevligt att komma tillbaka till gymnasiet, säger han.

När inte idrotts- och skolvärlden påkallar hans uppmärksamhet så kretsar fritiden, med fru och tre barn, kring boendet i Borensberg.

- Vi tog över en gammal lägergård och campinganläggning för sju år sedan och där vi fixat och byggt det mesta, så lite lekmannamässiga hantverkarkunskaper har jag, säger han.

Ämnen

Kategorier

Regioner


ThorenGruppen AB är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag med stort samhällsengagemang. Företaget grundades 1999 och har expanderat varje år. Idag har vi över 2 000 medarbetare och 16 000 elever/deltagare inom våra utbildningsverksamheter. 

Kontakter

Elin Olsson

Elin Olsson

Presskontakt Kommunikationsansvarig 070-612 55 61

Relaterat innehåll

Mod, Kraft och Passion

ThorenGruppen AB är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag med stort samhällsengagemang. Företaget grundades 1999 och har expanderat varje år. Idag är vi över 2 200 medarbetare och driver bland annat gymnasieskolor, grundskolor och vuxenutbildning från Kiruna i norr till Malmö i söder.