Gå direkt till innehåll
ThorenGruppen AB ny delägare i Evosport AB

Pressmeddelande -

ThorenGruppen AB ny delägare i Evosport AB

ThorenGruppen AB blir ny delägare i Piteå-baserade företaget Evosport AB som tillverkar innebandyprodukter.

Evosport lanserade sedan några år tillbaka de egna innebandymärkena Oxdog och Wooloc både i Sverige och utomlands och exporterar idag produkterna till 23 länder.
De tre grundarna Joacim Bergström, Mattias Eklund och Marko Sompa startade företaget 2011 och driver alltjämt idag framgångsrikt sitt företag där omsättningen gått från noll till 18,7 MSEK i bolagets knappt fyra-åriga historia.
Trion har ett etablerat förflutet på marknaden sedan början på 90-talet och hoppas nu kunna expandera och utvecklas ytterligare.
- Nu får vi möjlighet att växa till oss ytterligare och den möjlighet blir större med mer kapital som ger oss muskler att utmana marknaden, säger Joacim Bergström, vd på Evosport AB.
Nu kommer nytt kapital in i bolaget då ThorenGruppen AB går in som en den största delägaren.
ThorenGruppen och innebandy är ett väl etablerat koncept sedan 2005, inte minst med sitt allsvenska innebandylag Team ThorenGruppen SK vars målsättning är att spela i Svenska Superligan.
- Det här är ett spännande steg som passar väl in i vår företagsprofil där innebandy är viktigt för vårt varumärke och att vi kan få stötta ett norrlands-ägt företag känns också bra i hjärtat, säger Raja Thorén, vd, ThorenGruppen AB.

Upplysningar om affären lämnas av Johan Wewel, CFO, ThorenGruppen AB, 070-623 37 14 eller Joacim Bergström, vd, Evosport, 070-620 61 99

Ämnen

Kategorier


ThorenGruppen AB är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag med stort samhällsengagemang. Företaget grundades 1999 och har expanderat varje år. Idag är vi över 1 300 medarbetare och driver bland annat gymnasieskolor, grundskolor och vuxenutbildning från Arvidsjaur i norr till Malmö i söder.

Presskontakt

Ivana Lipovac

Ivana Lipovac

Presskontakt Pressansvarig 010-33 10 838

Mod, Kraft och Passion

ThorenGruppen AB är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag med stort samhällsengagemang. Företaget grundades 1999 och har expanderat varje år. Idag är vi över 2 000 medarbetare och driver bland annat gymnasieskolor, grundskolor och vuxenutbildning från Kiruna i norr till Malmö i söder.