Gå direkt till innehåll
​Thoren Innovation School Stockholm flyttar till nya lokaler

Pressmeddelande -

​Thoren Innovation School Stockholm flyttar till nya lokaler

Thoren Innovation School Stockholm lämnar Östermalm.

Till hösten flyttar skolan till nya lokaler på Isafjordsgatan bredvid Kistagallerian.
- Vi är jätteglada över att vi lyckats hitta den här lösningen och att vi får tillträde till fastigheten redan nu, säger Biljana Savic-Lundell, fastighetsutvecklare på ThorenGruppen
.

ThorenGruppen etablerar till hösten 2020 fem nya gymnasieskolor på följande orter; Borås, Norrköping, Växjö, Jönköping och Solna.

Parallellt med detta så flyttar TIS Stockholm sin verksamhet från centrala Stockholms-området till Kista och får nu möjlighet att etablera sin skolverksamhet i nya lokaler på drygt 1350 kvadratmeter. Avtalet är skrivet på tio år och fastigheten ägs och förvaltas av M2 Gruppen.

Kista har Sveriges bästa geografiska innovationsklimat. Akademi, forskning samt värdens mest avancerade företag inom ICT. (Information and Communication Technology) = den infrastruktur och de komponenter som gör det möjligt för människor och verksamheter att interagera i den digitala världen. Idag arbetar 18 108 personer inom ICT.

- Våra nya lokaler är optimalt placerade för vår verksamhet. Det finns en naturlig koppling mellan skola, näringsliv och myndigheter. Den här veckan börjar vi planeringen för att renovera och bygga om lokalerna så de blir anpassade för när vi slår upp portarna till hösten, säger Savic-Lundell.

– Det är glädjande att få välkomna Thoren Innovation School Stockholm som hyresgäst hos oss i Kista. Gymnasieverksamheten kommer att på ett positivt sätt bidra till utvecklingen i området, säger M2 Gruppens VD Mia Arnhult.

Ämnen

Kategorier

Regioner


ThorenGruppen AB är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag med stort samhällsengagemang. Företaget grundades 1999 och har expanderat varje år. Idag har vi över 2 000 medarbetare och 16 000 elever/deltagare inom våra utbildningsverksamheter. 

Presskontakt

Ivana Lipovac

Ivana Lipovac

Presskontakt Pressansvarig 010-33 10 838

Relaterat innehåll

Mod, Kraft och Passion

ThorenGruppen AB är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag med stort samhällsengagemang. Företaget grundades 1999 och har expanderat varje år. Idag är vi över 2 000 medarbetare och driver bland annat gymnasieskolor, grundskolor och vuxenutbildning från Kiruna i norr till Malmö i söder.