Gå direkt till innehåll
Thoren Business School Karlstad och Grums IK förlänger sitt samarbete med hockeygymnasiet.Grums-duon Johan Erkgärds och Anders Lundqvist tillsammans med Thoren Business Schools rektor Lena Bjuresäter.
Thoren Business School Karlstad och Grums IK förlänger sitt samarbete med hockeygymnasiet.Grums-duon Johan Erkgärds och Anders Lundqvist tillsammans med Thoren Business Schools rektor Lena Bjuresäter.

Pressmeddelande -

Thoren Business School Karlstad och Grums IK förlänger sitt samarbete med gemensamt hockeygymnasium

Thoren Business School Karlstad och Grums IK förlänger sitt samarbete med hockeygymnasiet.
Ett nytt avtal har tecknats för de tre kommande åren.
Ny huvudinstruktör blir Johan Erkgärds.

Grums IK har i dagsläget 38 gymnasieelever på sitt hockeygymnasium och samarbetet mellan klubben och skolan har varit långvarigt. Samarbetet har varit tätt sammanflätat och synonymt med varandra. Nu väljer parterna att fortsätta sitt framgångsrika koncept när årskullen födda 2005 kliver in i gymnasieåldern.

- Vi är glada att Grums valt att fortsätta sitt engagemang tillsammans med oss de kommande åren. Vi vill erbjuda alla hockeyintresserade ungdomar en möjlighet att får utöva den sport de älskar och få möjlighet att kombinera det med en kvalitativ gymnasieutbildning, säger Lena Bjuresäter, rektor, Thoren Business School, Karlstad.

Grums IK:s målsättning är att ta steget tillbaka till Hockeyettan och parallellt detta erbjuda en högklassig gymnasieutbildning i föreningens J18- och J20-lag. Som ett led att förstärka samarbetet har Johan Erkgärds rekryterats för ny huvudansvarig för hockeygymnasiet.

31-åringen har en gedigen hockeykarriär som aktiv spelare med bland annat 17 SHL-matcher för Färjestad och 63 juniorlandskamper för Sverige på sin meritlista.

Nu kommer han att arbeta med att vägleda, utbilda och entusiasmera unga hockeytalanger i sitt idrottande.

- Vi har haft ett långvarigt samarbete med Thoren Business School och det känns tryggt att vi tillsammans kan driva detta vidare med Johan Erkgärds. Tillsammans med skolan delar vi ambitionen att utbilda och utveckla unga talanger till sin fulla potential inom såväl ishockey som sin civila karriär, säger Anders Lundqvist, ordförande, Grums IK.

Upplysningar och frågor:
Anders Lundqvist, ordförande, Grums IK, 070-394 12 53
Lena Bjuresäter, rektor, Thoren Business School, Karlstad, 072-141 25 64
Niklas Westman, Informationschef, ThorenGruppen 070-217 17 03

Ämnen

Kategorier


ThorenGruppen AB är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag med stort samhällsengagemang. Företaget grundades 1999 och har expanderat varje år. Idag har vi över 2 000 medarbetare och 16 000 elever/deltagare inom våra utbildningsverksamheter. 

Kontakter

Elin Olsson

Elin Olsson

Presskontakt Kommunikationsansvarig 070-612 55 61

Relaterat innehåll

Mod, Kraft och Passion

ThorenGruppen AB är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag med stort samhällsengagemang. Företaget grundades 1999 och har expanderat varje år. Idag är vi över 2 200 medarbetare och driver bland annat gymnasieskolor, grundskolor och vuxenutbildning från Kiruna i norr till Malmö i söder.