Gå direkt till innehåll
Astars upphandlingsvinst ger mångmiljonaffär

Pressmeddelande -

Astars upphandlingsvinst ger mångmiljonaffär

En upphandling värd närmare 100 miljoner kronor per år. Det är värdet på Astars upphandlingsvinst på vuxen- och SFI-utbildningen i Stockholm stad.

- Detta är ett fantastiskt erkännande att vi nu får möjlighet att leverera både SFI och gymnasial vux hos Stockholm stad , säger Katharina Sjögren-Edström, affärsområdeschef på Astar.

Förvärvet av Astar sommaren 2013 och vuxenutbildningsverksamheten stärkte ytterligare företagets kvalitetsarbete med att skapa nöjdare kunder. Nu bidrar affärsområdet ytterligare till bolaget då Astars anbud som leverantör av vuxenutbildningar - i konkurrens med 27 övriga utbildningsaktörer - vann upphandlingen med Stockholms stads arbetsmarknadsnämnd de kommande fyra åren.

- Det blev jackpot och är förstås enormt glädjande då vi är många i verksamheten som bidragit och arbetat hårt med detta. Avtalet är på fyra år där vi är garanterade någonstans mellan 90-100 miljoner kronor per år, säger Anders Livner, anbudsansvarig på Astar.

I upphandlingen var Astar enda utbildningsföretaget att i fyra av sju bedömningskriterier bli först i rangordningen, en fantastisk prestation då Stockholm stad valt att gå ner från tio leverantörer till fyra per utbildning.

Astar var den stora vinnaren och tilldelades avtal inom de avtalsområden de lämnade anbud på.

- Vi är så taggade på att få sätta igång verksamheten och hoppas nu inte att eventuella överprövningar sätter käppar i hjulet för oss, säger Katharina Sjögren-Edström

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


ThorenGruppen AB är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag med stort samhällsengagemang. Företaget grundades 1999 och har expanderat varje år. Idag är vi över 1 000 medarbetare och driver bland annat gymnasieskolor, grundskolor och vuxenutbildning från Arvidsjaur i norr till Malmö i söder.

Presskontakt

Ivana Lipovac

Ivana Lipovac

Presskontakt Pressansvarig 010-33 10 838

Mod, Kraft och Passion

ThorenGruppen AB är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag med stort samhällsengagemang. Företaget grundades 1999 och har expanderat varje år. Idag är vi över 2 000 medarbetare och driver bland annat gymnasieskolor, grundskolor och vuxenutbildning från Kiruna i norr till Malmö i söder.