Gå direkt till innehåll
Yrkesgymnasiets frisörelever gav omsorgsfull service till de äldre på Kaggeleds Vård- och omsorgsboende

Nyhet -

Yrkesgymnasiets frisörelever gav omsorgsfull service till de äldre på Kaggeleds Vård- och omsorgsboende

Yrkesgymnasiet Göteborgs frisörelever gav de boende på Kaggeleds Vård- och omsorgsboende en dag de sent kommer att glömma. Genom att erbjuda sina tjänster på plats fick eleverna tjäna ett bra syfte och samtidigt vässa sina kunskaper när de klippte de äldre.
– Jag känner mig stolt över eleverna och är taggad inför vårt nästa besök, säger läraren Sandra Skvarc.

Genom samarbete och finurligt tänk går det att få till bra saker – något som lärarna Sandra Skvarc och Madeleine Forsberg på Yrkesgymnasiet Göteborg vet. Tillsammans ordnade de så att skolans frisörelever kunde åka ut och klippa samt styla på Kaggeleds Vård- och omsorgsboende vilket uppskattades av både de äldre och eleverna.

– Madeleine har vårdelever på Kaggeleds och vi tyckte att det skulle vara roligt och givande för frisöreleverna att ha lektion där i stället för i skolan, berättar Sandra och fortsätter:

– De fick möjlighet att öva på kundservice och samtidigt utveckla klipptekniker för dam och herr. ‍

Ett uppskattat besök

Personalen uppskattade besöket och välkomnade tillbaka eleverna. I samband med elevernas närvaro ordnade boendet även en spa-dag för de äldre som utöver klippning fick fika och manikyr. Många var glada att få prata med eleverna medan en del bara satt tysta och njöt.

Sandra är nöjd över hur eleverna visade stor förståelse för de äldres situation och löste sina uppgifter utan de resurser som finns i en frisörsalong:

– Jag var en extra stolt lärare då vi lämnade boendet, och jag nu ser jag fram emot nästa besök.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Ivana Lipovac

Ivana Lipovac

Kommunikationsstrateg 010-33 10 838

Relaterat innehåll

Mod, Kraft och Passion

ThorenGruppen AB är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag med stort samhällsengagemang. Företaget grundades 1999 och har expanderat varje år. Idag är vi över 2 200 medarbetare och driver bland annat gymnasieskolor, grundskolor och vuxenutbildning från Kiruna i norr till Malmö i söder.