Gå direkt till innehåll
Stefan Karlsson, rektor Yrkesgymnasiet Umeå och eleverna på skolan representerade av Alma Nygren och Stina Lindvall lämnade över julklappar till Hjältarnas hus.
Stefan Karlsson, rektor Yrkesgymnasiet Umeå och eleverna på skolan representerade av Alma Nygren och Stina Lindvall lämnade över julklappar till Hjältarnas hus.

Nyhet -

Yrkesgymnasiet samlade in julklappar till Hjältarnas hus

Elever och personal på Yrkesgymnasiet i Umeå agerade tomteverkstad och samlade in drygt 50 julklappar till Hjältarnas hus.

Yrkesgymnasiet lämnade över två säckar med julklappar som man samlat in för att skänka till barnen på som bor på Hjältarnas hus, ett tillfälligt hem för barn och deras familjer som på grund av sjukdom måste vistas längre tid i sjukhusmiljö.

-Julen är barnens högtid och det här året är ju redan speciellt i och med pandemin för hela samhället och för barn som är sjuka blir det ytterligare dimensioner. Vi är så glada och tacksamma över det här samarbetet. Det här är ett fantastiskt initiativ och det ska bli så kul att få överlämna julklapparna till barnen, berättar verksamhetschef för Hjältarnas hus, Carola Espinoza Lestander.

Alma Nygren och Stina Lindvall som går första året på frisörprogrammet på Yrkesgymnasiet lämnade tillsammans med rektor Stefan Karlsson över julklapparna. Innan pandemin anordnade frisörelever styling-kvällar för barnen som uppskattades och Alma och Stina ser framemot när det är möjligt att anordna i fler i framtiden.

-Det är kul att få göra något för barnen och jag tycker det Hjältarnas hus gör är fint, säger de samstämmigt.

Samarbetet mellan Yrkesgymnasiet och Hjältarnas hus har pågått i flera år och tidigare i år byggde skolans elever från byggprogrammet picknickbord för utelek och fikastunder och när det var aktuellt att slå om till vinterdäck arrangerade eleverna däckbytardagar där allmänheten kunde byta däck för valfri summa och totalbeloppet på 8300 kronor skänktes sedan till Hjältarnas hus.

-Vi inledde samarbetet för tre år sedan och vi byggde en lekstuga som vi skänkte. Samarbetet mellan Yrkesgymnasiet och Hjältarnas hus har resulterat i ett mervärde för såväl eleverna som barnen och det skapar en känsla av stolthet att kunna bidra genom praktiskt arbete och att glädja barnen genom det, berättar Stefan Karlsson, rektor för Yrkesgymnasiet i Umeå.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Elin Olsson

Elin Olsson

Presskontakt Kommunikationsansvarig 070-612 55 61

Relaterat innehåll

Mod, Kraft och Passion

ThorenGruppen AB är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag med stort samhällsengagemang. Företaget grundades 1999 och har expanderat varje år. Idag är vi över 2 200 medarbetare och driver bland annat gymnasieskolor, grundskolor och vuxenutbildning från Kiruna i norr till Malmö i söder.