Gå direkt till innehåll
Hösten 2019 slår Yrkesgymnasiet upp portarna till sitt nya gymnasieprogram inom hotell- och tursim. Redan nu sluter hela hotell-Umeå bakom satsningen och träffades förra veckan för att diskutera framtidens utbildning.
Hösten 2019 slår Yrkesgymnasiet upp portarna till sitt nya gymnasieprogram inom hotell- och tursim. Redan nu sluter hela hotell-Umeå bakom satsningen och träffades förra veckan för att diskutera framtidens utbildning.

Nyhet -

Yrkesgymnasiet och hotell-Umeå drog upp riktlinjerna för nya hotell- och turismprogrammet

Till hösten 2019 slår Yrkesgymnasiet upp portarna till hotell- och turismprogrammet.
Hotellbranschen i Umeå sluter unisont upp bakom satsningen och får nu också möjlighet att påverka den kommande utbildningen.
- Vi vill ge alla våra Umeå-hotell en aktiv roll i vår kommande utbildning, responsen har varit fantastisk och jag tycker det här visar att vi tänkt rätt när vi skapar en utbildning genom att lyssna och samverka med branschen, säger Stefan Karlsson, rektor, Yrkesgymnasiet.

I takt med att Umeå expanderar som mötes-, turism-, evenemangs- och handelsstad har efterfrågan på antalet hotellnätter stigit rejält, vilket också förstås går hand i hand med behovet av att utbilda och rekrytera personal inom besöksnäringen. Behovet av kompetensförsörjning inom hotellbranschen står inför stora utmaningar.
Förra veckan träffades skolan och branschen med inte mindre än 14 (!) hotellaktörer från Umeå för att diskutera idéer, utmaningar och möjligheter för höstens utbildning och inte minst som ligger i fas med branschens aktuella behov.
- Det är oerhört betydelsefullt att vi i branschen får den här möjligheten komma med våra inspel och att vi tillsammans kan diskutera och hitta former, små som stora, för att tillgodose våra behov. Men givetvis också skapa möjligheter för eleverna att lyckas och förhoppningsvis formas in en spännande bransch med stora framtidsutsikter, säger Gunnar Bäckström, hotelldirektör, Clarion Hotel Uman.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Christine Rosencrantz

Christine Rosencrantz

Presskontakt Kommunikationschef 076-877 19 00

Relaterat innehåll

Mod, Kraft och Passion

ThorenGruppen AB är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag med stort samhällsengagemang. Företaget grundades 1999 och har expanderat varje år. Idag är vi över 2 200 medarbetare och driver bland annat gymnasieskolor, grundskolor och vuxenutbildning från Kiruna i norr till Malmö i söder.