Gå direkt till innehåll
Daniel Nyström fick den första utmärkelsen till Månadens handledare, som delas ut av Yrkesgymnasiet i Skellefteå.
Daniel Nyström fick den första utmärkelsen till Månadens handledare, som delas ut av Yrkesgymnasiet i Skellefteå.

Nyhet -

Yrkesgymnasiet i Skellefteå prisar handledare med ny utmärkelse

Yrkesgymnasiet i Skellefteå har för första gången delat ut pris till Månadens Handledare. Historisk första pristagare blev Daniel Nyström på Elpro.
- Det var ju riktigt roligt att få det priset, säger Daniel.

Daniel Nyström är 44 år och har mer än 20 år bakom sig som elektriker. Han jobbar nu på Elpro och är handledare till en av eleverna som går El- och energiprogrammet på Yrkesgymnasiet i Skellefteå.

- Vi har alltid haft praktikanter på jobbet men jag har bara varit handledare åt en elev från Yrkesgymnasiet i två år, då är ju eleven här i två veckor och sedan i skolan två veckor. Det funkar riktigt bra och jag försöker vara pedagogisk och hjälpa till, säger Daniel om sin handledarroll.

Att han nu blir den första historiska pristagaren av Månadens handledare tycker han bara är roligt.

- Ja, jag trodde inte jag var den första som fick det, säger han glatt.

Malin Burström är rektor på Yrkesgymnasiet i Skellefteå och hon berättar varför man nu börjar dela ut den här utmärkelsen.

- Handledarna har en väldigt viktig roll i Yrkesgymnasiets koncept med 50 procent praktik och 50 procent i skolbänken. Vi har många fantastiskt duktiga handledare på våra utbildningar som bidrar med kunskap och engagemang. Det känns kul att kunna lyfta dem och deras betydelse för att göra våra elever anställningsbara, säger hon.

Daniel Nyström fick alltså första utmärkelsen som Månadens handledare av YG Skellefteå. 
Motiveringen lyder: ”Daniel har som handledare verkligen lagt ner mycket av sin kraft och energi till elevens resa mot att bli en kompetent, noggrann och ansvarstagande elinstallatör.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Christine Rosencrantz

Christine Rosencrantz

Presskontakt Kommunikationschef 076-877 19 00

Relaterat innehåll

Mod, Kraft och Passion

ThorenGruppen AB är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag med stort samhällsengagemang. Företaget grundades 1999 och har expanderat varje år. Idag är vi över 2 200 medarbetare och driver bland annat gymnasieskolor, grundskolor och vuxenutbildning från Kiruna i norr till Malmö i söder.