Gå direkt till innehåll
Elever på Yrkesgymnasiet i Malmö fick den ärofyllda uppgiften att bygga ihop den specialdesignade träpaviljongen till Swedish Southern Design Days.
Elever på Yrkesgymnasiet i Malmö fick den ärofyllda uppgiften att bygga ihop den specialdesignade träpaviljongen till Swedish Southern Design Days.

Nyhet -

Yrkesgymnasiet i Malmö i central roll inför nyskapande designmässa

Southern Sweden Design Days bjuder in hela världen till Malmö.Mitt i smeten? Yrkesgymnasiets byggprogram. De har nämligen byggt upp den spektakulära träpaviljongen, som blir central för eventet, mitt i de gamla lokstallarna i Kirseberg.
- Paviljongen är läcker och det blev ett bra gymnasiearbete för eleverna, säger YG-läraren Chris Nilsson.

Yrkesgymnasiet ska göra sina elever anställningsbara. Nu har två av Chris Nilssons adepter i tredje årskurs, Joel och Oden, på YG i Malmö verkligen fått en merit som inte alla har på sitt cv; de har nämligen under denna vecka byggt upp en specialdesignad furupaviljong på 15x10 meter.

- Den var nästan större än vi trodde och det var ett bra jobb för oss. Även om det var färdiggjorda paneler så är det en hel del som ska göras och det gäller att passa in varje del exakt, annars passar inte grejerna. På 15x10 meter så kan det bli stora skillnader om det börjar skeva, säger Chris Nilsson.

Paviljongen är ritad av arkitektkontoret Förstberg Ling i samarbete med Svensk Form Syd – Form/Design Center och branschorganisationen Svenskt Trä. Den visades även i London under London Design Fair 2019. Nu blir den en central del av Southern Swedish Design Days i Malmö då ett urval av det digitala programmet ska sändas från paviljongen. Eventet, som hålls för första gången, bjuder i sin helhet in såväl lokala besökare som publik digitalt från hela världen.

- Det är rätt fräckt att vi fått vara med och bidra och bygga upp paviljongen. Det blir spännande att se hur stor mässan blir och hur många besökare de får ta in på grund av pandemin men det känns hur som helst kul att vi får vara med på ett hörn. Det kommer att stå att det är elever från Yrkesgymnasiet som byggt upp paviljongen och det känns bra att få synas i samma sammanhang som bland annat Malmö Stad och Swedbank, säger Chris Nilsson.

Swedish Southern Design Days arrangeras 27-30 maj. Eventet arrangeras av Form/Design Center med syftet att synliggöra och bygga kunskap kring design – med fokus på hållbarhet, samverkan, utveckling och innovation.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Elin Olsson

Elin Olsson

Presskontakt Kommunikationsansvarig 070-612 55 61

Relaterat innehåll

Mod, Kraft och Passion

ThorenGruppen AB är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag med stort samhällsengagemang. Företaget grundades 1999 och har expanderat varje år. Idag är vi över 2 200 medarbetare och driver bland annat gymnasieskolor, grundskolor och vuxenutbildning från Kiruna i norr till Malmö i söder.