Gå direkt till innehåll
Till hösten välkomnas eleverna tillbaka till en skola som byggts om rejält.
Till hösten välkomnas eleverna tillbaka till en skola som byggts om rejält.

Nyhet -

Yrkesgymnasiet i Göteborg byggs om: "Blir i princip som en helt ny skola"

Yrkesgymnasiet i Göteborg får en ansiktslyftning. Till hösten välkomnas eleverna tillbaka till en totalrenoverad skola.
- Det känns underbart att kunna öppna upp för fler sociala ytor för eleverna, säger rektor Janna Krstic.

Yrkesgymnasiet i Göteborg erbjuder utbildningar till allt från kock, till frisör, byggnadsarbetare, undersköterska och reseguide med mera. Skolan öppnade 2016 och hade då 90 elever och åtta anställda. I dag har det växt till 370 elever och 35 anställda, detta i de centrala skollokalerna i Göteborg, nära Svingeln.
Nu väntar en omfattande renovering av skolan. Faktum är att man redan har påbörjat ombyggnationen av lokalerna och målet är att allt ska vara klart när höstterminen drar i gång i augusti.

- Vi bygger om hela skolan så det kommer i princip bli som en helt ny skola. Vi bygger enligt YG:s koncept med mycket öppna ytor och modern inredning, säger rektorn Janna Krstic och fortsätter:

- Det är de gemensamma ytorna och lokalerna, inte de praktiska lokalerna, vi bygger om. Vi ska öppna upp så att vi får fler sociala ytor för eleverna. Det kommer att främja utvecklingen på skolan de kommande åren. Det är många frågor från eleverna och de längtar tills det är klart. Det känns underbart att kunna göra detta, säger Krstic.

Tatjana Miletic är verksamhetschef för Yrkesgymnasiet och hon kommenterar YG Göteborg och ombyggnationerna så här:

- Vi utför alltid vårt uppdrag med stor passion för lärande och individ, med modet och kraften att ständigt utveckla och förändra skapar vi den bästa utbildningen för framtidens kompetenta medarbetare och yrkesproffs. Därför är det extra häftigt att föra in även lokalkonceptet fullt ut på en redan etablerad skola, säger Miletic.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Elin Olsson

Elin Olsson

Presskontakt Kommunikationsansvarig 070-612 55 61

Relaterat innehåll

Mod, Kraft och Passion

ThorenGruppen AB är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag med stort samhällsengagemang. Företaget grundades 1999 och har expanderat varje år. Idag är vi över 2 200 medarbetare och driver bland annat gymnasieskolor, grundskolor och vuxenutbildning från Kiruna i norr till Malmö i söder.