Gå direkt till innehåll
Yrkesgymnasiet gör ett "klipp" för integrationen

Nyhet -

Yrkesgymnasiet gör ett "klipp" för integrationen

Flyktingsituationen i världen berör många djupt.
Många står på kö för att hjälpa till och visa medmänsklighet.
Yrkesgymnasiets frisörelever i Umeå ville också bidra på sitt sätt genom att erbjuda gratis klippning.
Det blev succé och köerna ringlade sig långa.
- Det känns fantastiskt att kunna glädja människor, säger frisörläraren Kim Wilson.

För ett par veckor sedan öppnade Migrationsverket flyktingboendet på Umedalen och en tuff tid väntar de flesta i hopp om att få asyl och få stanna i Sverige.
Umeåborna har engagerat sig och överöst boendet med leksaker, kläder, ja, allting som kan underlätta vardagen i ett för de flesta helt främmande land där dessutom vinterkylan så sakteliga börjar tränga sig på.
Mycket handlar om att skapa "små värden" som kan underlätta livssituationen.
Thoren Business School gjorde en klädinsamling och skänkte förra veckan vinterkläder och i går erbjöd Yrkesgymnasiet och frisöreleverna att klippa de som ville.
- Den värme och kärlek som de här människorna visade oss var enormt. Det uppstod dessutom en enorm kemi då flera av flyktingarna var frisörer. Vi hjälptes åt och även om vi inte kunde kommunicera så bra med varandra så blev resultatet enastående, vi skapade saker tillsammans. För våra elever var det här också en fantastisk möjlighet att få kombinera utbildningen och skaffa sig värdefull erfarenhet, berättar Wilson.
- Det känns bra att vi kunde bidra med det lilla, jag tror inte en dyr klippning är det första prioritet i deras liv just nu.
Succén på boendet blev monumental och Yrkesgymnasiet förbereder sig nu för att driva detta vidare.
- Kan vi bidra med en sådan här i sammanhanget ganska "liten" sak så hjälper vi mer än gärna till fler gånger. Vi hann långt ifrån klippa och hjälpa alla och det vill vi gärna göra igen, säger Wilson.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Elin Olsson

Elin Olsson

Presskontakt Kommunikationsansvarig 070-612 55 61

Mod, Kraft och Passion

ThorenGruppen AB är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag med stort samhällsengagemang. Företaget grundades 1999 och har expanderat varje år. Idag är vi över 2 200 medarbetare och driver bland annat gymnasieskolor, grundskolor och vuxenutbildning från Kiruna i norr till Malmö i söder.