Gå direkt till innehåll
YG Skellefteå levererade i Skolinspektionens regelbundna kvalitetsgranskning

Nyhet -

YG Skellefteå levererade i Skolinspektionens regelbundna kvalitetsgranskning

Yrkesgymnasiet Skellefteå levererade rejält i Skolinspektionens regelbundna kvalitetsgranskning.
- Jag är oerhört stolt över min personal som gör vår verksamhet till vad den är, deras engagemang och tro på eleverna ser vi kvitto på i detta, säger Malin Burström, rektor.

Skolinspektionens kvalitetsgranskning av Yrkesgymnasiet Skellefteå är den fjärde i den övergripande tillsynen av ThorenGruppens skolverksamheter och sedan tidigare har såväl Thoren Innovation School Lund, Thoren Business School Umeå och Thoren Framtid Karlstad levererat de resultat myndigheten ställer.

Skolinspektionen bedömer skolans arbetssätt inom fyra områden. På varje område bedöms om skolan uppfyller framtagna kvalitetskriterier i hög utsträckning, i flera delar eller i låg utsträckning. YG Skellefteå uppfyller i hög utsträckning kraven inom rektors ledarskap, undervisning och trygghet och studiero.

Inom bedömnings- och betygsättning anser SI att skolan uppfyller kraven i flera delar, men personalteamet ska utveckla och synkronisera området tillsammans.

Rektorn Malin Burström med sina 14 anställda och cirka 100 elever är förstås nöjd över beslutet som är ett bra betyg för skolans verksamhet.
- Vi är en liten familjär skola där jag tror alla känner sig trygga. Jag vill passa på att tacka ThorenGruppen som stöttat oss under hela processen, säger Burström.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Christine Rosencrantz

Christine Rosencrantz

Presskontakt Kommunikationschef 076-877 19 00

Relaterat innehåll

Mod, Kraft och Passion

ThorenGruppen AB är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag med stort samhällsengagemang. Företaget grundades 1999 och har expanderat varje år. Idag är vi över 2 200 medarbetare och driver bland annat gymnasieskolor, grundskolor och vuxenutbildning från Kiruna i norr till Malmö i söder.