Gå direkt till innehåll
Emma Rosengren, rektor Yrkesgymnasiet Borås, med Lena Fredriksson, från Kvinno- och Tjejjouren.
Emma Rosengren, rektor Yrkesgymnasiet Borås, med Lena Fredriksson, från Kvinno- och Tjejjouren.

Nyhet -

YG Borås skänker 15 000 kronor till Kvinnojouren i Borås

Byggeleverna på Yrkesgymnasiet i Borås byggde en friggebod till en kund. Nu har skolan skänkt 15 000 kronor till Kvinno- och Tjejjouren i Borås.

Det var i våras som YG i Borås fick i uppdrag att bygga en friggebod till en kund. Eleverna byggde den i YG:s lokal och sedan fraktades friggeboden till kunden.
Skolan valde sedan skänka arbetskostnaden på 15 000 kronor till ett välgörande ändamål, där eleverna fick bestämma var pengarna skulle gå.
- Vi pratade om det på elevrådet och då kom förslaget att vi skulle skänka pengarna till Kvinnojouren, utifrån att utsatta kvinnor och barn drabbats extra hårt under pandemin och nedstängningen av samhället, berättar rektor Emma Rosengren som i veckan överlämnade checken till Kvinnojouren.
- Det känns jättebra att kunna göra det här. Pengarna ska användas till lite guldkant i deras verksamhet, som att till exempel köpa julklappar eller kläder till barn som bor med i skyddade boenden, säger Emma.
Yrkesgymnasiets skolor ska varje år genomföra ett välgörenhetsprojekt som gör gott i staden de verkar i. Och det var ingen tvekan om YG Borås donation till Kvinnojouren var uppskattad.
– Jag blir riktigt rörd, säger jourens ordförande Lena Fredriksson till Borås Tidning.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Elin Olsson

Elin Olsson

Presskontakt Kommunikationsansvarig 070-612 55 61

Mod, Kraft och Passion

ThorenGruppen AB är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag med stort samhällsengagemang. Företaget grundades 1999 och har expanderat varje år. Idag är vi över 2 200 medarbetare och driver bland annat gymnasieskolor, grundskolor och vuxenutbildning från Kiruna i norr till Malmö i söder.