Gå direkt till innehåll
Den första årskullen elever vid Yrkesgymnasiet Borås trivs i de nyinredda och ändamålsenliga lokalerna på Getängsvägen.
Den första årskullen elever vid Yrkesgymnasiet Borås trivs i de nyinredda och ändamålsenliga lokalerna på Getängsvägen.

Nyhet -

Unik möjlighet för Yrkesgymnasiet Borås att växa från grunden

Yrkesgymnasiet Borås har bildligt och bokstavligt talat byggts upp från grunden.

Nya lokaler, en helt ny personalgrupp och inte minst 32 förväntansfulla elever flyttade in i augusti på Getängsvägen.

- Det är väldigt värdefullt att vi får möjlighet att bygga upp skolan tillsammans, säger rektorn Emma Rosengren.

Skolan, belägen i Riksbyggens gamla lokaler, har den unika möjligheten att teori- och praktiklokalerna är integrerade med varandra i trevånings-huset. Nästan tusen fräscha kvadratmeter kommer eleverna att få samsas på.

I den här miljön finns onekligen alla förutsättningar för att utbilda och utveckla kommande yrkesgeneration. Vad som står skrivet i framtiden är skrivet i stjärnorna.

- Om några år har vi förhoppningsvis skapat oss ett bra rykte där vi tar hand om våra elever, är professionella och har etablerat bra kontakter med näringslivet här i Borås, säger Rosengren.

Yrkesgymnasiet Borås erbjuder idag fyra gymnasieprogram; fordon, el, bygg och Barn och fritid. Förhoppningen är att starta fler program inom de kommande åren.

Emma Rosengren och hennes personalgrupp har fått en unik möjlighet att bygga skolan från grunden. Det finns möjligheter, men förstås också utmaningar.

- Största styrkan är att ingenting sitter i väggarna, det finns inga gamla strukturer eller dolda agendor. Vi får nu en möjlighet att bygga en skolkultur och gemensamma normer, berättar Emma Rosengren och tillägger:

- Just nu är vi en liten skola med mycket hjärta, jag vill att alla hjälps åt med allt och den känslan vill jag att vi behåller.

Lokalerna på industriområdet är mer än tilltagna och uppbyggda från fyra tomma vägar i princip.

- Man får nästan gnugga sig i ögonen att vi kan erbjuda en sådan här miljö för eleverna. Det har varit kul att följa utvecklingen där skolan under våren och sommaren vuxit från tomma väggar till att vara fullt möblerad. Jag tror eleverna uppskattar den här miljön och kommer vara rädda om det som finns i lokalerna, säger Rosengren.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Elin Olsson

Elin Olsson

Presskontakt Kommunikationsansvarig 070-612 55 61

Mod, Kraft och Passion

ThorenGruppen AB är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag med stort samhällsengagemang. Företaget grundades 1999 och har expanderat varje år. Idag är vi över 2 200 medarbetare och driver bland annat gymnasieskolor, grundskolor och vuxenutbildning från Kiruna i norr till Malmö i söder.