Gå direkt till innehåll
Vuxenutbildningsföretaget Astar har vunnit två upphandlingar på kort tid, varav en i restaurang och storhushåll på 13 orter.
Vuxenutbildningsföretaget Astar har vunnit två upphandlingar på kort tid, varav en i restaurang och storhushåll på 13 orter.

Nyhet -

Två upphandlingsvinster på kort tid för Astar: "Vi vill vara en viktig aktör"

Restaurang och storhushåll på 13 orter. Ett spännande uppdrag för Lapplands Lärcentrum. Astar har vunnit två upphandlingar på kort tid – en signal om att Astar vill fortsätta vara en viktig aktör på marknaden.
- Vi både behåller tidigare fästen och plockar nya andelar på marknaden vilket är viktigt för oss, vi vill ju växa, säger Per Pettersson, resultatområdeschef på Astar.

Affären för Restaurang och storhushåll gäller för 13 orter; Umeå, Sundsvall, Karlstad, Örebro, Eskilstuna, Stockholm, Borås, Halmstad, Västervik, Jönköping, Nässjö, Norrköping och Ronneby. Ett viktigt nytt uppdrag och förtroende för Astar.

- Vi har gjort ett fantastiskt jobb under fyra år och är oerhört glada att kunna fortsätta det viktiga arbetet tillsammans med arbetsförmedlingen. Det känns också bra att kunna bidra till en bransch som i dagsläget är hårt drabbat av pandemin men som vi vet kommer att komma tillbaka starkt, säger Per Pettersson.

Astar har också vunnit delar av upphandlingen till Lapplands Lärcentrum och ska inom avtalet leverera Bygg och Anläggning samt Restaurang. Lapplands Lärcentrum finns på fyra orter i Norrbotten: Kiruna, Gällivare, Pajala och Jokkmokk.

- Vi ser stor utvecklingspotential inom avtalet då upphandlaren söker kreativa lösningar med distans och fjärrinslag som Astar kan, vill och kommer att utveckla och leverera, säger Per Pettersson och fortsätter:

- De här kommunerna har länge varit långt fram i utvecklingen kring distansundervisning då avstånden kräver detta. Det är något vi ser fram emot att vara en del av.

Totalt sett visar de här två anbudsvinsterna att Astar vill fortsätta att vara en viktig och betydelsefull spelare på marknaden.

- Ja, vi befäster vår ställning på flera orter med Restaurang och storhushåll och vinner nya andelar i Lappland. Nu ska vi se till att göra ett bra jobb och fortsätta att erbjuda högkvalitativa arbetsmarknadsutbildningar, säger Per Pettersson.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Elin Olsson

Elin Olsson

Presskontakt Kommunikationsansvarig 070-612 55 61

Relaterat innehåll

Mod, Kraft och Passion

ThorenGruppen AB är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag med stort samhällsengagemang. Företaget grundades 1999 och har expanderat varje år. Idag är vi över 2 200 medarbetare och driver bland annat gymnasieskolor, grundskolor och vuxenutbildning från Kiruna i norr till Malmö i söder.