Gå direkt till innehåll
Thoren Innovation School i Solna öppnade läsåret 2020/21 och huserar på Tomteboda.
Thoren Innovation School i Solna öppnade läsåret 2020/21 och huserar på Tomteboda.

Nyhet -

Två skolor blir en när TIS Solna och TIS Kista slås ihop

Två skolor blir en. Nästa läsår 22/23 slås Thoren Innovation School Kista och Solna ihop till en gemensam enhet under namnet Thoren Innovation School Solna.

- Båda skolorna är relativt små i storlek och ligger nära varandra geografiskt. Solnas lokaler på Tomteboda är toppmoderna och väldigt stora, dessutom finns möjlighet att utöka ytan i framtiden. Genom att infoga Kista i dessa lokaler så kraftsamlar vi fler resurser under samma tak och får mer dynamiska gruppstorlekar, säger Fredrik Castell, verksamhetschef för Thoren Innovation School.

På Tomteboda finns det även två andra gymnasieskolor, Thoren Business School och Yrkesgymnasiet, vilket gör området till ett attraktivt campus för gymnasieelever.

Fusionen av skolorna inleds under läsåret 22/23 och slutförs sedan läsåret 23/24.

- För att övergången ska bli så bra som möjligt så erbjuds alla elever att tillsammans med personalen vara delaktiga i denna process på olika sätt, säger Fredrik Castell.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Christine Rosencrantz

Christine Rosencrantz

Presskontakt Kommunikationschef 076-877 19 00

Mod, Kraft och Passion

ThorenGruppen AB är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag med stort samhällsengagemang. Företaget grundades 1999 och har expanderat varje år. Idag är vi över 2 200 medarbetare och driver bland annat gymnasieskolor, grundskolor och vuxenutbildning från Kiruna i norr till Malmö i söder.