Gå direkt till innehåll
85 elever går första årskursen på Thoren Innovation School Solna. Skollokalerna är ljusa, luftiga och fyllda av välkomnande och kreativa lärytor.
85 elever går första årskursen på Thoren Innovation School Solna. Skollokalerna är ljusa, luftiga och fyllda av välkomnande och kreativa lärytor.

Nyhet -

TIS Solna har öppnat i unik miljö: "Aldrig varit med om något liknande"

En ny resa har börjat, en ny skola har sett dagens ljus. Thoren Innovation School Solna har anslutit till skolfamiljen och det i lokaler i Tomteboda som andas innovation, kreativitet och utvecklingsfokus.
- Det här är en otroligt privilegierad skolmiljö. Jag har aldrig varit med om något liknande, säger rektorn Caroline Nerén.

Rymden. Ljuset. Öppenheten. Stora gradänger, familjära krypin, luftiga lektionssalar, inspirerande färger. Var du än vänder dig på nyöppnade Thoren Innovation School i Solna så hittar du välkomnande och kreativa lärytor, i en skolmiljö på 2 100 kvadratmeter som saknar motstycke och verkligen andas innovation.

- Studiemiljöerna är många här och du kan välja om du vill sitta mer öppet eller avskilt. Det är jättefin akustik överallt, luftigt, högt i tak och verkligen inspirerande, säger Caroline Nerén.

Skolan ligger i den gamla ombyggda postterminalen i Tomteboda. TIS delar där våning med ThorenGruppen-syskonen Astar – vars restaurangutbildning står för skolmaten – Thoren Business School och Yrkesgymnasiet.

Caroline Nerén är rektor för den nyöppnade skolan och har verkat i gymnasievärlden sedan 2008. Hon kommer närmast från Hermods där hon var rektor under tre år. Under 2008-2013, var hon gymnasielärare i programmering och mediakurser. Med Thoren Innovation Schools tydliga teknik- och innovationsfokus är det inget snack om att hon nu landat i rätt miljö.

- Det känns otroligt inspirerande att få komma till en skola som har ett så tydligt modernt tänk. TIS innovationsprocesser implementeras i alla kurser och vi har kommit i gång bra. Ingen av våra lärare har jobbat på Thoren Innovation School förut så det är ju nytt för oss, samtidigt är innovationsprocessen som arbetssätt vedertaget inom många branscher. Det passar också jättebra när vi har så många teknikelever, säger hon.

Det går 85 elever på skolan detta uppstartsår och målet är att om tre år ha kring 250 elever.

Vad är då visionen i övrigt för Innovationsgymnasiet - Thoren Innovation School Solna?

- Jag ser framför mig att vi är en väldigt ambitiös och högpresterande skola. Då vi har program som man oftast går om man vill bli ingenjör eller läkare så ligger det också lite i programmets natur att få ganska högpresterande elever. Sedan vill vi ju ha fram innovationsprofilen och vårt utvecklingsfokus. Det är så vi vill att omvärlden ska se oss, säger Caroline Nerén, rektor för nyöppnade Thoren Innovation School Solna.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Christine Rosencrantz

Christine Rosencrantz

Presskontakt Kommunikationschef 076-877 19 00

Relaterat innehåll

Mod, Kraft och Passion

ThorenGruppen AB är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag med stort samhällsengagemang. Företaget grundades 1999 och har expanderat varje år. Idag är vi över 2 200 medarbetare och driver bland annat gymnasieskolor, grundskolor och vuxenutbildning från Kiruna i norr till Malmö i söder.