Gå direkt till innehåll
Svenskaläraren Joel Crona och rektorn Anne Henrichson, Thoren Framtid Hässleholm, flankerar Tilda Bondesson som via sin debattartikel fick skolan att köpa in gratis mensskydd.
Svenskaläraren Joel Crona och rektorn Anne Henrichson, Thoren Framtid Hässleholm, flankerar Tilda Bondesson som via sin debattartikel fick skolan att köpa in gratis mensskydd.

Nyhet -

Tildas debattinlägg var startskottet – nu erbjuder Thoren Framtid i Hässleholm gratis mensskydd till eleverna

14-åriga Tilda Bondesson från Thoren Framtid Hässleholm tog bladet från munnen.
På svenska lektionen skrev hon en debattartikel att det borde erbjudas gratis mensskydd i skolan.
Det fick hennes rektor Anne Henrichson att reagera och inte minst agera.

Från och med nu kommer skolan erbjuda gratis mensskydd till sina elever

- Vilken respons jag har fått, det är verkligen jätteroligt att skolan bryr sig och visar att det är möjligt, berättar hon.

Ibland kan orden du skriver göra skillnad i alla avseenden. Det har inte minst Tilda Bondesson fått uppleva.

Debattartikeln hon författade imponerade så mycket att hennes lärare Joel Crona frågade om hon fick skicka den till lokaltidningen Norra Skåne.

Det som från början varit en del av ett arbete på svensklektionen blev ett inlägg i en allmän debatt, som i sin tur ledde till medial uppmärksamhet både i Kvällsposten och Radio Kristianstad. Dessutom agerade det lokala Miljöpartiet och författade en motion - utifrån Tildas brev - där de föreslår gratis mensskydd i kommunens skolor.

- Jag hade inte en tanke på att det skulle bli så här stort och uppmärksammat, men det känns roligt att frågan blev så stor, säger Tilda.

Från och med nästa vecka kommer Thoren Framtid Hässleholm erbjuda gratis mensskydd till sina elever. En förändring som känns självklart och ligger i framkant.

Företaget Period Pack har tagit fram en lösning där företag och skolor på ett smidigt sätt kan erbjuda kunder och elever gratis mensskydd. Sedan tidigare har såväl Thoren Business-trion i Örebro, Umeå och Malmö anslutit sig och erbjudit gratis mensskydd till sina elever.

- Jag är jättestolt över alla våra elever. Tilda har med sitt engagemang visat att det går att förändra och påverka. Det är självklart att vi vill erbjuda den här möjligheten och göra skillnad, säger Anne Henrichson.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Christine Rosencrantz

Christine Rosencrantz

Presskontakt Kommunikationschef 076-877 19 00

Relaterat innehåll

Mod, Kraft och Passion

ThorenGruppen AB är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag med stort samhällsengagemang. Företaget grundades 1999 och har expanderat varje år. Idag är vi över 2 200 medarbetare och driver bland annat gymnasieskolor, grundskolor och vuxenutbildning från Kiruna i norr till Malmö i söder.