Gå direkt till innehåll
ThorenGruppen har sedan två år tillbaka ett bra samarbete med Inrego kring återvinning av IT-produkter.
ThorenGruppen har sedan två år tillbaka ett bra samarbete med Inrego kring återvinning av IT-produkter.

Nyhet -

ThorenGruppens IT-återvinning motsvarar halvt varv runt jorden

I december släpptes ThorenGruppens hållbarhetsrapport. Här kommer ett konkret exempel på hållbarhetsarbetet. ThorenGruppens samarbete med Inrego kring återvinning av IT-produkter minskade växthusutsläppen med 4 236 kg CO2.

Sedan två år tillbaka har ThorenGruppen ett samarbete med företaget Inrego för återtag av IT-produkter som används i samtliga affärsområden.
- När vi har datorer som är uttjänta eller för gamla för att göra något med så ringer vi Inrego, som kommer och hämtar datorerna. De tar även hand om annan elektronik som skärmar, gamla skrivare, tangentbord med mera, berättar Jonas Angel, IT-manager på ThorenGruppen.

När Inrego hämtat utrustningen så återanvänder de eller säljer vidare utrustningen, är produkterna alltför gamla så skrotas de på ett miljövänligt sätt.
Samarbetet är kostnadsneutralt åt båda hållen där Inrego vid återtag som genererar plus för företaget efter omkostnader använder pengarna till välgörenhet. Idag har Inrego och Thorengruppen samarbete med Röda korset och Världsnaturfonden.

Under 2020 så bidrog ThorenGruppen genom detta arbete till minskade utsläpp av växthusgaser med 4 236 kg CO2, vilket motsvarar energin för att driva 407 kylskåp eller värma upp 17 lägenheter i ett år eller köra 0,6 varv runt jorden med bil.

- Det känns såklart bra. Samarbetet med Inrego har fungerat bra och skolorna tycker också det är smidigt sätt att omhänderta utrustning samtidigt som man vet att utrustningen tas omhand på ett hållbart sätt, säger Jonas Angel

Är det något annat på gång i ert hållbarhetsarbete?

- Ja, vi har ett par grejer på gång men inget är klart än så jag vill inte avslöja vad det är än.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Elin Olsson

Elin Olsson

Presskontakt Kommunikationsansvarig 070-612 55 61

Relaterat innehåll

Mod, Kraft och Passion

ThorenGruppen AB är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag med stort samhällsengagemang. Företaget grundades 1999 och har expanderat varje år. Idag är vi över 2 200 medarbetare och driver bland annat gymnasieskolor, grundskolor och vuxenutbildning från Kiruna i norr till Malmö i söder.