Gå direkt till innehåll
Stina Jansson, Anna Palmgren och Elisabeth Anderberg är tre av sex personer som på lördag ska gå 100 000 steg för att samla in pengar till Kvinnojouren Blenda i Växjö.
Stina Jansson, Anna Palmgren och Elisabeth Anderberg är tre av sex personer som på lördag ska gå 100 000 steg för att samla in pengar till Kvinnojouren Blenda i Växjö.

Nyhet -

ThorenGruppen stöttar insamling till Kvinnojouren Blenda

Ett tjejgäng i Växjö ska gå 100 000 steg för att stötta Kvinnojouren Blenda i Växjö. ThorenGruppen stöttar insamlingen med tio öre per steg.
- Det känns fantastiskt. Det är väldigt roligt att vi redan har fått så mycket uppmärksamhet, säger en av initiativtagarna Elisabeth Anderberg.

Hon jobbar ideellt på Kvinnojouren Blenda. Generellt sett har landets kvinnojourer fått se en dramatisk ökning av kvinnor som behöver hjälp under pandemin. Idén att gå 100 000 steg fick man från en träningspodd, att sedan kombinera det med att samla in pengar till kvinnojouren var självklart.

- Här i Växjö jobbar kvinnojouren en del förebyggande med att vara ute på skolor och prata om våld mot kvinnor, manligt och kvinnligt och sådana saker, detta för att få diskussionen tidigt. Sedan har vi också telefonjour och chattjour där vi stöttar kvinnor och vi har skyddat boende, berättar Elisabeth.

Att gå 100 000 steg är en rejäl utmaning då det landar på en totalsträcka på 8-8,5 mil. Elisabeth berättar att hon och övriga provat gå 50 000 steg och att det var ungefär ett maratonlopp långt. Insamlingen har fått en hel del mediautrymme och redan nu har initiativtagarna säkrat cirka 30 00 kronor till Kvinnojouren Blenda.

- Det är väldigt roligt. Jag trodde inte att det skulle komma något före dagen vi gick, säger Elisabeth som tidigare jobbat för Thoren Framtid i Ljungby.

Nu har hennes tidigare arbetsgivare ThorenGruppen bestämt sig för att stötta insamlingen i Växjö med 10 öre per steg, vilket blir 10 000 kronor om de går 100000 steg.

- Det känns fantastiskt. Jag brinner ju för det förebyggande arbetet och en av anledningarna till att jag tyckte att ThorenGruppen var en så fantastisk arbetsgivare var att om man hade en idé så fick man genomföra den. Så även om jag var mattelärare så var det ingen som sa något om jag tog en lektion till att prata jämställdhet, säger Elisabeth Anderberg.

Startskottet för 100 000 stegsmarschen går 05.00 på lördag. 

Vill ni stötta insamlingen så är det följande swishnummer som gäller: 1234914081

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Elin Olsson

Elin Olsson

Presskontakt Kommunikationsansvarig 070-612 55 61

Mod, Kraft och Passion

ThorenGruppen AB är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag med stort samhällsengagemang. Företaget grundades 1999 och har expanderat varje år. Idag är vi över 2 200 medarbetare och driver bland annat gymnasieskolor, grundskolor och vuxenutbildning från Kiruna i norr till Malmö i söder.