Gå direkt till innehåll
Thoren Framtid i Ljungby bygger en ny skolmodul som möjliggör att ta in fler elever.
Thoren Framtid i Ljungby bygger en ny skolmodul som möjliggör att ta in fler elever.

Nyhet -

Thoren Framtid i Ljungby bygger ut för att få plats med fler elever

Thoren Framtid i Ljungby bara växer. Nu har ThorenGruppen beslutat att bygga ut för att kunna ge plats till alla elever.
- Målet är att ha enkelklasser hela vägen och med den här byggnaden blir det möjligt, säger rektor Isac Lagerbielke.

Thoren Framtid i Ljungby har gått från 130 till nästan 200 elever på fem år. Den goda elevtillströmningen har gjort att skolan har växt ur sina lokaler. För att lösa situationen har nu huvudmannen ThorenGruppen bestämt sig för att investera i en ny skolbyggnad och Thoren Framtid har beviljats ett tillfälligt bygglov av en ny skolmodul av Ljungby kommun.

- Processen drog egentligen i gång i höstas då vi gjorde en kalkyl på detta. Sedan har huvudmannen tagit beslut att vi ska få bygga. Nu kommer vi få en ny tvåvåningsmodul som ska ersätta två fristående modulbyggnader som vi har i dagsläget. Allt ska vara klart till augusti, säger rektorn Isac Lagerbielke.

När den nya byggnaden väl finns på plats finns möjlighet får Thoren Framtid sex nya klassrum vilket ger möjligheter att fortsätta växa och ta in nya elever till skolan.

- Vi växer för varje läsår och köläget ser jättefint ut. I dag har vi en 2-3:a och en 4-5:a men målsättningen är att ha enkelklasser hela vägen och med den nya byggnaden så har vi möjlighet till det, säger Isac Lagerbielke.

Victoria Svensson är verksamhetschef för Thoren Framtid och tycker det är roligt med tillväxten i Ljungby.

- Det är jätteroligt. Vi har många barn på väg in och det känns väldigt bra att huvudmannen beslutat att vi ska få bygga en ny modul, säger hon.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Christine Rosencrantz

Christine Rosencrantz

Presskontakt Kommunikationschef 076-877 19 00

Relaterat innehåll

Mod, Kraft och Passion

ThorenGruppen AB är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag med stort samhällsengagemang. Företaget grundades 1999 och har expanderat varje år. Idag är vi över 2 200 medarbetare och driver bland annat gymnasieskolor, grundskolor och vuxenutbildning från Kiruna i norr till Malmö i söder.