Gå direkt till innehåll
Thoren Business School-eleverna Isa Kärrberg (t.v) och Sanna Carlsson flankerar superentreprenören Lars Wingefors under Hjärtebarnsloppet som inbringade 61 519 kronor.
Thoren Business School-eleverna Isa Kärrberg (t.v) och Sanna Carlsson flankerar superentreprenören Lars Wingefors under Hjärtebarnsloppet som inbringade 61 519 kronor.

Nyhet -

Thoren Business School med hjärtat på rätta stället

Thoren Business School Karlstad har onekligen hjärtat på rätta stället.

Löpartävlingen Hjärtebarnsloppet samlade i år in hela 61 519 kronor till Värmlands hjärtsjuka barn.

- Att så många vill hjälpa till och göra skillnad för barnen tycker vi är helt fantastiskt, säger eleverna Sanna Carlsson och Isa Kärrberg, projektledare för loppet.

Genom att kombinera nytta med nöje har deras löpartävling blivit en dundersuccé. För tredje året i rad har skolan tillsammans med samarbetspartners samlat in pengar till Hjärtebarnsföreningen i Värmland.

Varje år får 1 000 familjer beskedet att deras nyfödda barn har ett hjärta som inte fungerar som det ska.

Med Hjärtebarnsloppet ville Thoren Business School Karlstad uppmärksamma och hjälpa hjärtsjuka barn och deras familjer till ett bättre liv.

- Det har vart otroligt roligt att jobba med det här loppet och det värmer att vi fått bidra till att hjärtsjuka barn ska få göra något roligt de i vanliga fall inte kan göra, säger Sanna Carlsson.

- När vi fick förfrågan om att vara projektledare var det ingen tvekan utan vi sa ja direkt. Vi båda har släktingar och vänners anhöriga som är hjärtsjuka. Det är vanligare än man tror och vi vill hjälpa så många som möjligt.

Sammanlagt har nu affärsgymnasiet samlat in drygt 107 000 kronor under de här tre åren och efter att lördagens löpartävling runt Sandgrundsudden summerats infriades också målsättningen att slå nytt rekord på intäktssidan.

Fjolårets 46 000 kronor slogs nu med råge, trots att vädret inte visade sig från sin bästa sida. Hela 150 löpare kom denna gråa och regniga dag där inte minst super-entreprenören Lars Wingefors - mer känd från tv-programmet Draknästet - både sprang loppet och marknadsförde det rejält på sociala medier.

- Att vi lyckades locka en av Sveriges främsta entreprenörer som en förebild stärker inte bara våra elever på skolan, utan det stärker även vårt mål att samarbeta med fler företag här i Karlstad. Redan nu är målsättningen att samla in minst 100 000 kronor nästa år, berättar Selinda Östnor, t.f rektor på Thoren Business School Karlstad och öser beröm över projektledarna och hela skolans engagemang.

- Det är en seger att se att vad gemensamma krafter kan åstadkomma. Våra ungdomar har genom caset med Hjärtebarnsföreningen inte bara fått gedigen kunskap genom att inhämta fakta, de har också fått en mer känslomässig insikt i hur det är att vara tonåring och hjärtsjuk. Det är oerhört känsloladdat att träffa en femtonåring grabb som lever i ständig ovisshet och rädsla om livet då han fick sin första hjärtinfarkt när han var elva år. Efter det är det inte svårt att motivera våra ungdomar att ta tag i sina eventuella rädslor att våga ta kontakt med sponsorer. Allt blir relativt och ställs i nytt perspektiv.

Ämnen

Kategorier

Presskontakt

Ivana Lipovac

Ivana Lipovac

Presskontakt Pressansvarig 010-33 10 838

Relaterat innehåll

Mod, Kraft och Passion

ThorenGruppen AB är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag med stort samhällsengagemang. Företaget grundades 1999 och har expanderat varje år. Idag är vi över 2 000 medarbetare och driver bland annat gymnasieskolor, grundskolor och vuxenutbildning från Kiruna i norr till Malmö i söder.