Gå direkt till innehåll
Bato Hibner, Strömsbro Padel, och Sarah Axner Kock, TBS Gävle, är överens om detaljerna i samarbetsavtalet.
Bato Hibner, Strömsbro Padel, och Sarah Axner Kock, TBS Gävle, är överens om detaljerna i samarbetsavtalet.

Nyhet -

Thoren Business School Gävle startar padelinriktning

Thoren Business School i Gävle satsar på padel. I samarbete med nyöppnade Strömsbro Padel erbjuds skolans elever från och med nästa läsår att träna padel inom ramen för individuellt val.
- Padel är en idrott som passar alla, säger rektor Joacim Swedén.

Det är en av skolans lärare, Sarah Axner Kock, som kommer att hålla i padelträningen på Strömsbro Padel, där det finns fyra dubbelbanor och en singelbana. Strömsbro Padel öppnade i september och ligger på promenadavstånd från skolan. Eleverna kommer att få möjlighet till en träning i veckan på skoltid. Detta inom ramen för individuellt val och kursen Idrottsspecialisering 1 och 2.

Varför väljer då skolan att satsa på just padel?

- Många ungdomar slutar med idrott i övergången mellan grundskolan och gymnasiet och vi vill att de fortsätter att vara fysiskt aktiva. Vi ser en klar koppling mellan att vara fysiskt aktiv och klara skolan bra. Vi har funderat på vilken idrott vi skulle kunna erbjuda som kan passa alla och då blev det naturligt med padel, säger Joacim Swedén.

- Oavsett om du hållit på med ishockey, ridning, innebandy eller någon annan idrott så är padel bra träning med en låg tröskel in, det är helt enkelt lätt att komma i gång och börja spela, säger han.

Padelinriktningen är mer en bredd- än elitsatsning och målet är solklart, att inspirera eleverna till motion och fysisk aktivitet.

- Vårt primära mål är att få ungdomar att röra på sig. Tanken med padelinriktningen är att det ska passa alla. Oavsett om du har stor eller liten erfarenhet av padel när du börjar hos oss ska du kunna utvecklas från din nivå, säger Joacim Swedén.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Presskontakt

Tomas Ruuth

Tomas Ruuth

Kommunikationsstrateg 070-310 53 55

Mod, Kraft och Passion

ThorenGruppen AB är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag med stort samhällsengagemang. Företaget grundades 1999 och har expanderat varje år. Idag är vi över 2 000 medarbetare och driver bland annat gymnasieskolor, grundskolor och vuxenutbildning från Kiruna i norr till Malmö i söder.