Gå direkt till innehåll
Thoren Business School i Malmö anlitar Watson Detective Dogs för att göra förebyggande hundsök på skolan.
Thoren Business School i Malmö anlitar Watson Detective Dogs för att göra förebyggande hundsök på skolan.

Nyhet -

TBS Malmö anlitar privat aktör för hundsök på skolan: ”Vill ta vårt ansvar och erbjuda en drogfri skolmiljö”

TBS Malmö vill erbjuda sin elever en trygg och drogfri skolmiljö. Nu tar skolan hjälp av Watson Detective Dogs för att göra förebyggande hundsök i skollokalerna.
- Vi vill att det ska vara fritt från droger här, säger biträdande rektorn Matilda Ivansson.

2019 drog satsningen ”Drogfri skola” i gång i Malmö. Via ett samarbete mellan Malmöpolisen och Malmö stad genomfördes då sök med narkotikahundar på kommunens grund- och gymnasieskolor. Droger florerar fortfarande i Malmö och nyligen hittade ett par sexåringar cannabis på en skolgård i Malmö i en uppmärksammad händelse.

Thoren Business School har tidigare haft ett samarbete med närpolisen där polishundar har fått träningssöka på skolan.

Men nu tar skolan saken i egna händer.

- Ja, närpolisen hinner inte med det arbetet längre. För oss är det viktigt att göra det vi kan för att erbjuda en drogfri skolmiljö och därför har vi nu har vi skrivit ett avtal med en privat aktör, Watson Detective Dogs, säger biträdande rektorn Matilda Ivansson.

Watson Detective Dogs kommer att göra hundsök ett par gånger per termin.

- Det här är ju ett förebyggande arbete. Det finns mycket droger i Malmö i dag, så ser det ut. Vi vill ta ansvar och vi vill att våra elever, dess vårdnadshavare och vår personal ska kunna känna sig trygga här. Vi vill visa att man inte ska kunna använda skolans lokaler för förvaring eller försäljning av droger och det här är en signal om det, säger Matilda.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Elin Olsson

Elin Olsson

Presskontakt Kommunikationsansvarig 070-612 55 61

Mod, Kraft och Passion

ThorenGruppen AB är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag med stort samhällsengagemang. Företaget grundades 1999 och har expanderat varje år. Idag är vi över 2 200 medarbetare och driver bland annat gymnasieskolor, grundskolor och vuxenutbildning från Kiruna i norr till Malmö i söder.