Gå direkt till innehåll
Thoren Business School bedriver sitt hockeygymnasium i samarbete med Sundsvall Hockey - och nu kommer Njurunda SK också med på tåget.
Thoren Business School bedriver sitt hockeygymnasium i samarbete med Sundsvall Hockey - och nu kommer Njurunda SK också med på tåget.

Nyhet -

TBS Hockeygymnasium utökas via samarbetsavtal mellan Sundsvall Hockey och Njurunda SK

IF Sundsvall Hockey och Njurunda SK har kommit överens om att inleda ett samarbete inom ramen för Sundsvall Hockeys och Thorén Business Schools Hockeygymnasium.

Tanken är att inför nästa säsong ha ett utökat intag av spelare till Njurundas juniorlag. Den individuella hockeygymträningen drivs av Sundsvall Hockey och gymnasieutbildningen sker i något av Thorén Business Schools program. Spelarna tillhör Njurundas juniorlag där man kvällstränar och spelar matcher.

Bakgrunden är att Sundsvall varje år har duktiga U16-spelare från egna led och från distriktet som vill spela vidare i Sundsvalls juniorlag, men det finns inte plats för alla. Det finns inte heller tillräckligt med istid i Gärdehov för att starta upp fler juniorlag.

Njurunda har ett av de bättre lagen i J18 Division 1 Norra CD och vill ytterligare utveckla och växa sin juniorverksamhet.

Tillsammans är avsikten att ge fler spelare chansen till en högklassig hockeyutbildning på hemmaplan och inte behöva flytta till annan ort för att gå hockeygym.

– Vi vill skapa en större bredd på juniorsidan, som i kombination med mer individuell utbildning, ska producera fler duktiga seniorspelare. Därför känns det väldigt roligt att nu ta detta steg tillsammans med Njurunda, säger Magnus Svensson, ordförande i Sundsvall Hockey.

– Njurunda SK är både glada och stolta över att kunna inleda ett samarbete med Sundsvall Hockey som bidrar till att fler ungdomar ges möjlighet att utvecklas till bättre hockeyspelare. Vi är övertygade om att samverkan som denna, över föreningsgränserna, kommer att bidra till att stärka Medelpads attraktionskraft som hockeydistrikt både på kort och på lång sikt vilket vi är väldigt glada över, säger Erik Eriksson, ordförande Njurunda SK.

– Intresset är stort till vårt hockeygymnasium och i år har ”trycket” varit högre än någonsin och då känns det extra roligt och spännande att inleda samarbetet mellan föreningarna. Vi kommer kunna erbjuda fler elever chansen att utvecklas inom hockey i kombination till bra gymnasieutbildning, säger Annika Kocadag, samordnare för hockeygymnasium på Thoren Business School.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Elin Olsson

Elin Olsson

Presskontakt Kommunikationsansvarig 070-612 55 61

Relaterat innehåll

Mod, Kraft och Passion

ThorenGruppen AB är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag med stort samhällsengagemang. Företaget grundades 1999 och har expanderat varje år. Idag är vi över 2 200 medarbetare och driver bland annat gymnasieskolor, grundskolor och vuxenutbildning från Kiruna i norr till Malmö i söder.