Gå direkt till innehåll
15 niondeklassare var med på träningen med Thoren Business School och Tegs SK i onsdags.
15 niondeklassare var med på träningen med Thoren Business School och Tegs SK i onsdags.

Nyhet -

Stort intresse för nya hockeygymnasiet i Umeå

Hösten 2019 drar Thoren Business School i Umeå i gång sitt hockeygymnasium. Men redan nu är intresset stort. 
- Det är ett enormt sug och konceptet känns riktigt bra, säger Stefan Karlsson, ansvarig rektor.

I mitten av november släppts nyheten att Thoren Business School drar i gång ett hockeygymnasium i samarbete med Tegs SK. Första valrundan till gymnasiet 2019/20 är den 11 januari-11 februari – men redan nu finns det ett stort intresse för det nya hockeyalternativet.


- Vi har fått en bra respons och vill ju satsa på både bredd och människa. Vi tycker det här känns riktigt lovande, säger Stefan Karlsson som är ansvarig rektor för utbildningen.


I onsdags kväll hölls en informationsträff om hockeygymnasiet och gensvaret var riktigt bra. 15 spelare och potentiella elever samt ett par föräldrar slöt upp. Hockeytalangerna fick efter en kortare genomgång på Thoren Business School sedan köra en träning på A3 Center med Tomas Sandlin som blir ansvarig huvudtränare på det nya hockeygymnasiet. 

Ämnen

Kategorier

Regioner

Presskontakt

Ivana Lipovac

Ivana Lipovac

Presskontakt Pressansvarig 010-33 10 838

Relaterat innehåll

Mod, Kraft och Passion

ThorenGruppen AB är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag med stort samhällsengagemang. Företaget grundades 1999 och har expanderat varje år. Idag är vi över 2 000 medarbetare och driver bland annat gymnasieskolor, grundskolor och vuxenutbildning från Kiruna i norr till Malmö i söder.