Gå direkt till innehåll
Rickard Backlund och Knut Karlsson, Cramo, jobbar med bodetablering på Noliaområdet, där Fastec är entreprenören när ThorenGruppen uppför en multisporthall och en fotbollshall.
Rickard Backlund och Knut Karlsson, Cramo, jobbar med bodetablering på Noliaområdet, där Fastec är entreprenören när ThorenGruppen uppför en multisporthall och en fotbollshall.

Nyhet -

Spaden i marken för ThorenGruppen på Noliaområdet - del två i hallsatsningen i gång

Marklovet är klart. Nu har det börjat grävas på Noliaområdet för de kommande idrottshallarna som ThorenGruppen uppför.
- Det är många steg kvar men det känns kul att spaden är i marken, säger ThorenGruppens vd Raja Thorén.

Fotbollstältet på Umeå Energi Arena var steg ett i ThorenGruppens stora hallsatsning i Umeå. Tältet har fått ett enormt genomslag och blivit precis det lyft för sporten som Umeåfotbollen hoppades på.

Del två i hallsatsningen är bygget av en multisporthall och en fotbollshall, med tillhörande kontorslokaler, på Noliamorådet.

Nu börjar spaden sättas i marken även där.

I februari avslog Mark- och miljödomstolen överklagandet av detaljplanen gällande hallarna och nu har den domen vunnit laga kraft. Då ThorenGruppen även tilldelats marklov för hallarna så har nu entreprenören Fastec inlett markarbetet på Noliaområdet.

- Vi börjar med att flytta en dagvattenledning som ligger rakt under den planerade multisporthallen, på sex meters djup, så den ska dras om för att gå runt huset. Därefter ska vi även dra om lite kablar i backen, berättar projektledaren Anders Larm från Fastec.

ThorenGruppen har ännu inte beviljats bygglov för hallarna så det som görs nu är bara förberedande markarbete. Men det är helt klart så att spaden är i marken och att jätteprojektet som ska ge Umeå två nya idrottshallar, varav en till fotbollshall, är på gång.

- Det är många steg kvar innan hallarna är färdigbyggda och vi har respekt för alla processer där det nu handlar om bygglov som ska beviljas, men det känns otroligt kul att spaden äntligen är i marken, säger ThorenGruppens vd Raja Thorén. 

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Elin Olsson

Elin Olsson

Presskontakt Kommunikationsansvarig 070-612 55 61

Relaterat innehåll

Mod, Kraft och Passion

ThorenGruppen AB är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag med stort samhällsengagemang. Företaget grundades 1999 och har expanderat varje år. Idag är vi över 2 200 medarbetare och driver bland annat gymnasieskolor, grundskolor och vuxenutbildning från Kiruna i norr till Malmö i söder.