Gå direkt till innehåll
Haider Beden och Sara Akbari, elever på Thoren Business School Solna, skänker matlådor till personalen på Karolinska sjukhuset i Huddinge.
Haider Beden och Sara Akbari, elever på Thoren Business School Solna, skänker matlådor till personalen på Karolinska sjukhuset i Huddinge.

Nyhet -

​Solna-elever väljer att skänka sina matlådor till sjukvården

Alla kan inte göra allt, men alla kan göra något när sjukvården belastar hårt under Corona-pandemin. Ekonomieleverna på Thoren Business School Solna har valt att visa sin tacksamhet genom att skänka sina matlådor till personalen på Karolinska sjukhuset i Huddinge.

-Vi är lyckligt lottade som har tillgång till mat hemma och därför kände vi att det var viktigt för oss att bidra. Vi är så stolta över att vi har kommit på det här själva och vi ville verkligen hjälpa till som ett tack för det fantastiska arbete sjukvården gör, berättar Sara Akbari.

När hon lanserade idén i klassens gruppchatt blev responsen omedelbar. Ett 30-tal elever kände att de ville göra skillnad.

Tillsammans med Haider Beden och de andra i klassen blev valet att skänka sin mat till sjukvården.

-Det känns fantastisk att vi tillsammans med våra klasskompisar fått möjlighet att bidra på det här sättet. Vi skänkte 170 matlådor till infektionsavdelningen i måndags och på vägen dit kändes det rätt i hela kroppen. Att se responsen och hur uppskattat vårt initiativ värmde verkligen. Sjukvården sliter och kämpar hårt varje dag för att skapa ett friskare Sverige, berättar Haider.

Tanken är leverera mer matlådor de kommande veckorna.

-Vi kommer fortsätta med det här, det är det minst vi kan göra för våra hjältar inom sjukvården, säger duon samstämmigt.

Ämnen

Taggar

Regioner

Presskontakt

Niklas Westman

Niklas Westman

Presskontakt Informationschef 010-331 08 36

Relaterade nyheter

Mod, Kraft och Passion

ThorenGruppen AB är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag med stort samhällsengagemang. Företaget grundades 1999 och har expanderat varje år. Idag är vi över 2 000 medarbetare och driver bland annat gymnasieskolor, grundskolor och vuxenutbildning från Kiruna i norr till Malmö i söder.