Gå direkt till innehåll
Det finns plats för 30 deltagare på Astars fyra månader långa rekryteringsutbildning till servitör/servitris.
Det finns plats för 30 deltagare på Astars fyra månader långa rekryteringsutbildning till servitör/servitris.

Nyhet -

Skräddarsydd utbildning ska hjälpa restaurangbranschen i Norrköping

Restaurangbranschen i Norrköping skriker efter folk. Nu startar Astar en skräddarsydd rekryteringsutbildning inom servering, i samarbete med branschen och arbetsförmedlingen, för att utbilda ny personal.
- Det är en fantastisk möjlighet för deltagarna att få gå en sån här utbildning, säger Astars enhetschef Mattias Hägneryd.

Utbildningen till servitör/servitris är på fyra månader och det finns plats för 30 deltagare. Rekryteringsutbildningen riktar sig mot personer som är arbetslösa och inskrivna på arbetsförmedlingen och målet är att personerna ska erhålla en anställning på ett av de åtta företagen direkt efter utbildningen.

På måndag den 24 januari hålls en rekryteringsträff (man anmäler sig till rekryteringsträffen på denna länk) där arbetsgivarna genomför intervjuer med de som anmält sig, därefter väljs 30 deltagare ut som får gå utbildningen.
- Deltagarna får träffa representanter från företagen. Det blir lite som en speeddating där de får lära känna varandra och sedan matchas deltagarna mot företagen, säger Mattias Hägneryd.

Det finns två utbildningsstarter, den 31 januari och den 14 februari.

Deltagarna kommer under utbildningen vara två dagar i veckan hos Astar och tre dagar i veckan ute hos företagen, detta för att få en relevant grundutbildning till yrket som servitör/servitris i branschen.
Följande företag är med på rekryteringsträffen: Alkemisten, Harrys, Hotell Scandic Nord, Hotell Scandic Strömmen, Kolmårdens Djurpark, Louis De Geer, Vildmarkshotellet och Östgöta Kök.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Elin Olsson

Elin Olsson

Presskontakt Kommunikationsansvarig 070-612 55 61

Relaterat innehåll

Mod, Kraft och Passion

ThorenGruppen AB är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag med stort samhällsengagemang. Företaget grundades 1999 och har expanderat varje år. Idag är vi över 2 200 medarbetare och driver bland annat gymnasieskolor, grundskolor och vuxenutbildning från Kiruna i norr till Malmö i söder.