Gå direkt till innehåll
​Alexander Issal och Alexander Frick, Thoren Innovation School
​Alexander Issal och Alexander Frick, Thoren Innovation School

Nyhet -

Skolan inspirerade till innovativt skapande med 3D-skrivare

Alexander Issal och Alexander Frick gillar båda teknik och att testa nya saker för att skapa innovativa lösningar. När de började på Thoren Innovation School fick de prova att göra 3D-modeller; något som inspirerade dem till att börja göra liknande saker på egen hand.

Både Alexander Issal och Alexander Frick är till stor del självlärda när det kommer till CAD (Computer-aided design). Men de har även fått lära sig och testa olika former av design i skolan, något som inspirerade dem till att ta det vidare hemma.

– Jag skaffade en egen 3D-skrivare efter att jag hade börjat på Thoren Innovation School. Det var för att jag såg att de hade fått in en till skolan och blev då väldigt intresserad av den, säger Alexander Frick.

Genom en 3D-skrivare kan du designa ett föremål och sedan skriva ut det i 3D-format.

– Det är roligt att kunna skapa något i CAD och sedan skriva ut det i plast. Då kan du göra rätt så coola grejer, och att få se det du gör i verkligheten är väldigt lärorikt, berättar Alexander Frick vidare.

Teknik och design är ett stort intresse för de killarna, som gärna pysslar med det på fritiden.

– Jag har två 3D-skrivare där hemma och gör mycket 3D-programmering i CAD-program.

Om det är någon grej som går sönder i huset så modellerar jag upp den i CAD och gör en ny. Man kan göra precis allt med en 3D-skrivare, säger Alexander Issal.

Det var teknikintresset som gjorde att Alexander Issal valde Thoren Innovation School i Helsingborg. Nu har han gått ett år i den nystartade skolan, och har därmed varit bland de första eleverna att gå där.

– Det känns riktigt häftigt att vara bland de första eleverna på skolan. Vi har fått vara med och bygga upp skolan från grunden, och påverka hur många av rummen ska se ut och skapa vår egen skolmiljö, berättar han.

Har du också ett stort teknikintresse? Teknikprogrammet på Thoren Innovation School – Innovation Program – finns i Göteborg, Helsingborg, Lund, Malmö, Stockholm, och Uddevalla. 

Ämnen

Kategorier

Regioner

Presskontakt

Ivana Lipovac

Ivana Lipovac

Presskontakt Pressansvarig 010-33 10 838

Relaterat innehåll

Mod, Kraft och Passion

ThorenGruppen AB är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag med stort samhällsengagemang. Företaget grundades 1999 och har expanderat varje år. Idag är vi över 2 000 medarbetare och driver bland annat gymnasieskolor, grundskolor och vuxenutbildning från Kiruna i norr till Malmö i söder.