Gå direkt till innehåll
Väggpanelen är på väg upp på fotbollshallen och på multisporthallen kommer takstolarna upp. Thoren Arena växer fram.
Väggpanelen är på väg upp på fotbollshallen och på multisporthallen kommer takstolarna upp. Thoren Arena växer fram.

Nyhet -

Sju månader efter byggstart - nu syns konturerna av Thoren Arena


Tak och väggar börjar synas på fotbollshallen. Takstolarna monteras på multisporthallen. 7 månader efter byggstarten börjar konturerna synas på blivande Thoren Arena.
- Det har rullat på förvånansvärt bra med tanke på hinder som snö, pandemi och allt däremellan, säger platschefen Tony Fransson, Fastec.

Det råder som vanligt febril aktivitet på ThorenGruppens stora byggprojekt på Noliaområdet. Den här veckan är skottning av taket på den nya fullstora fotbollshallen en stor aktivitet. Snömängden utgör ingen fara för konstruktionen men däremot behöver taket vara renskrapat innan nästa moment inleds, vilket är taktäckning med isolering och papptak.

- På fotbollshallen så sätter vi ju just nu på väggpaneler för fullt och ska påbörja med taktäckningen när snön är borta. Vi vill få det tätt så fort som möjligt så att vi kan släppa på värmen och börja med det invändiga arbetet, säger platschefen Tony Fransson.

På multisporthallen pågår just nu arbetet med att lyfta på takstolarna samtidigt som man ställer ut pelare för hallen. Därefter väntar ska man fortsätta med att sätta tak och ytterväggar för att kunna påbörja det invändiga arbetet.

- Det invändiga jobbet i de båda hallarna skiljer sig en hel del åt. Av det invändiga arbetet som ska göras i båda hallarna så är det nog cirka 80 procent i innebandyhallen och 20 procent i fotbollshallen, säger Tony Fransson.

- I fotbollshallen bygger vi förenklat ett skal och sen ska vi släppa på värme och byta ut konstgräset. I innebandyhallen så är det läktare, kiosker, cafeteria och ytskikt på ett helt annat sätt.

På kontorsdelen, den byggnad som länkar samman de båda idrottshallarna, har man nu ”kommit upp hur källaren” och ställer upp pelare och balkar på entréplanet.

- Där kommer vi ha nästa våning på om ett par veckor, säger Tony.

Målsättningen är att inviga idrottshallarna i Thoren Arena den 1 december och även om man i dagsläget kommit lite längre med fotbollshallen siktar man på att båda hallarna ska stå färdigt samtidigt.

- Så vi kommer att flytta resurser mellan hallarna utifrån prioritet och med allt invändigt jobb så kommer innebandyhallen att prioriteras mycket. All vår planering är för att hallarna ska stå färdigt samtidigt.

Gällande kontorsdelen så blir öppningen av den en tvåstegsraket.

- Vi ska färdigställa de delar av kontorets entréplan som tillhör hallarna till den 1 december. Sedan ska kontorsdelen i sin helhet ska stå färdigt i sin helhet i april månad 2022, berättar Tony Fransson.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Elin Olsson

Elin Olsson

Presskontakt Kommunikationsansvarig 070-612 55 61

Relaterat innehåll

Mod, Kraft och Passion

ThorenGruppen AB är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag med stort samhällsengagemang. Företaget grundades 1999 och har expanderat varje år. Idag är vi över 2 200 medarbetare och driver bland annat gymnasieskolor, grundskolor och vuxenutbildning från Kiruna i norr till Malmö i söder.