Gå direkt till innehåll
Thoren Framtids elever i årskurs 4 i Kalmar har fått göra Matematikbesök på 4H-gården i Skälby.
Thoren Framtids elever i årskurs 4 i Kalmar har fått göra Matematikbesök på 4H-gården i Skälby.

Nyhet -

Pop-up School Thoren Framtids nya grepp - eleverna lär sig matematik på en bondgård

På Thoren Framtid lär sig eleverna inte bara i klassrummen. Ibland flyttas undervisningen istället ut i verkligheten; i en Pop-up School, som vi kallar det. I Kalmar får eleverna därför lära sig matte på 4H-gården i Skälby.


Matematik och bondgårdsdjur: Går det ihop? Absolut! 
På Thoren Framtid pågår just nu ett projekt där eleverna får lära sig genom att göra praktiska uppgifter. Lågstadiet och årskurs 4 är först ut att få vara med i Matematikbesök på 4H-gården i Skälby, ett helt nytt projekt inspirerat av 4Hs ledord: Huvud, Hjärta, Hand och Hälsa.

Istället för att läsa matematikuppgifter, till exempel ”Hur många äpplen finns i träden?” eller ”Hur många getter bor i hagen?”, kan eleverna räkna äpplen och getter på riktigt. Det gör att matematiken får ett verkligt sammanhang och visar hur viktigt det är att kunna göra uträkningar.

Som många projekt på Thoren Framtid är det dessutom ämnesövergripande, eftersom matematik kombineras med naturvetenskap.

– Kunskapsinlärning sker inte bara i klassrummet, utan även i andra miljöer. Detta är ett inkluderande projekt där eleverna får lära genom att göra på ett praktiskt sätt, berättar läraren Jennie Folkesson-Hinkel som ser fram emot att projektet ska kicka igång.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Christine Rosencrantz

Christine Rosencrantz

Presskontakt Kommunikationschef 076-877 19 00

Mod, Kraft och Passion

ThorenGruppen AB är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag med stort samhällsengagemang. Företaget grundades 1999 och har expanderat varje år. Idag är vi över 2 200 medarbetare och driver bland annat gymnasieskolor, grundskolor och vuxenutbildning från Kiruna i norr till Malmö i söder.