Gå direkt till innehåll
Thoren Innovation School i Göteborg har med små medel fått en helt ny lyster.
Thoren Innovation School i Göteborg har med små medel fått en helt ny lyster.

Nyhet -

Ny lyster över Thoren Innovation School Göteborg: "Nu är vi stolta över skolan"

Nymålade väggar och lokaler, nya möbler, nya grupprum och uppdaterade lektionssalar som följer konceptet. Med små medel har Thoren Innovation School i Göteborg fått en rejäl ansiktslyftning.
- När det är fint mår man bra. Nu är vi stolta över skolan, säger 
Sara Fridell, rektor för Innovationsgymnasiet.

När Thoren Innovation School i Göteborg skulle ha ett öppet hus under förra läsåret var det en i personalen som sa: ”Man får ju skämmas över skolan”. Det blev startskottet på en rejäl uppfräschning där TIS i samråd med eleverna och fastighetsägaren HIGAB bestämde sig för att ta befälet över sina lokaler.
- Eleverna har varit med och tyckt till om vilka förbättringar vi skulle göra. De ville ha ett uppehållsrum, mer sittplatser i foajén och har även fått namnge våra nya grupprum och designat tavlor till varje grupprum, berättar Sara Fridell.

TIS började renoveringen med en rejäl storstädning och har därefter uppdaterat samtliga rum med TIS konceptfärger. Alla klassrum har nu golvmattor och lektionssalarna har förutom nymålade väggar även uppdaterats med utökade whiteboards, som blivit dubbelt så stora.

När Yrkesgymnasiet, som också tillhör Thorengruppen och bara ligger en dryg kilometer bort, köpte in nya möbler i somras så övertog TIS de gamla möblerna och gav dem nytt liv på Åvägen. Återbruk i praktiken alltså, värdig ett Innovationsgymnasium.

Det som återstår för fastighetsägaren är att fräscha upp trapphusen, byta ett par dörrar och måla alla fönster invändigt. Men redan nu är helhetsintrycket en mycket finare skola – och nu visar personalen och de 180 eleverna med stolthet upp sin arbetsplats och skola.
- Det är ingen som skäms över skolan längre. Nu följer skolan TIS-konceptet och konceptet jobbar för oss. När vi hade Öppet Hus i höst så var det första gången som personalen kände sig stolta över att visa upp skolan. Det är helt och rent, genomtänkt och trevligt. Är det fint mår man bra och då vill man ju också ta hand om sin arbetsmiljö, säger Sara Fridell.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Christine Rosencrantz

Christine Rosencrantz

Presskontakt Kommunikationschef 076-877 19 00

Mod, Kraft och Passion

ThorenGruppen AB är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag med stort samhällsengagemang. Företaget grundades 1999 och har expanderat varje år. Idag är vi över 2 200 medarbetare och driver bland annat gymnasieskolor, grundskolor och vuxenutbildning från Kiruna i norr till Malmö i söder.