Gå direkt till innehåll
Nio av tio lärare är behöriga på Thoren Business School

Nyhet -

Nio av tio lärare är behöriga på Thoren Business School

Fantastiska 9 av 10 lärare är behöriga på Thoren Business School. Enligt skolverkets senaste mätningar ligger 10 av 11 TBS-skolor flertalet procent över Sveriges medel när det gäller behöriga lärare. Gymnasiechef på ThorenGruppen Håkan Wallengren är glad över resultatet och har ambitioner att nå ännu högre nästa år.


Ett starkt medelresultat på 90,9 % i lärarbehörighet betyder att TBS har 11,9 procent över Sveriges medelresultat som är 79 procent. En fantastiskt bra siffra som betyder mycket för eleverna på skolorna.

– Det är viktigt för eleverna att deras undervisning håller hög kvalitet och då är lärarna en viktig faktor i detta. Siffran betyder också att vi är på rätt väg och nöjd kan man vara, men det kan alltid bli bättre, berättar Håkan Wallengren.

Framgången handlar framförallt om goda rekryteringar som rektorerna på skolorna genomfört. Lärarbehörigheten är en central del av verksamheten och något som kommer att finnas högt upp på agendan för i år. TBS Linköping och TBS Umeå stod ut bland de andra med otroliga hundra procent i lärarbehörighet. Men även TBS Helsingborg, Örebro och Stockholm ligger skyhögt över rikssnittet och nära hundragränsen. Det är TBS Linköpings andra år i rad och TBS Umeås fjärde år i rad att pricka ett perfekt resultat över lärarbehörigheten.

– Att ha behöriga lärare är en viktig del i att kvalitetssäkra hela verksamheten. Vi strävar alltid efter att ha 100 % behörighet och vi ser år efter år att vi ligger betydligt högre i andelen behöriga jämfört med kommunen. Det gäller både i programgemensamma ämnen och ämnesspecifika yrkesämnen, berättar Mattias Byström, rektor för skolan i Umeå.

Jessica Hallberg, rektor på TBS Linköping, är stolt över statistiken och konstaterar också att det är en viktig faktor när eleverna ska välja utbildning och inte minst skola.

- Det är viktigt förstås och en ständigt förekommande fråga från både vårdnadshavare och elever. Det är också något vi tagit fasta på när vi rekryterat lärare till skolan och en viktig signal för hög kvalitet.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Mod, Kraft och Passion

ThorenGruppen AB är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag med stort samhällsengagemang. Företaget grundades 1999 och har expanderat varje år. Idag är vi över 2 200 medarbetare och driver bland annat gymnasieskolor, grundskolor och vuxenutbildning från Kiruna i norr till Malmö i söder.