Gå direkt till innehåll
Marcus Westman och Daniel Molander delade ut snacks och dryck till vårdpersonal i Skellefteåområdet.
Marcus Westman och Daniel Molander delade ut snacks och dryck till vårdpersonal i Skellefteåområdet.

Nyhet -

Lärarnas fina initiativ - delade ut gåvor till vården i Skellefteå

Kioskvarorna skulle returneras. Då fick YG-lärarna Daniel Molander och Marcus Westman en idé. Nu har de skänkt vitamindrycker och snacks till personal på Skellefteå lasarett och till vård- och omsorgsboenden i Skellefteå kommun.
- Skönt att vi från skolan kunde göra något, säger Daniel.

Det var Marcus Westman, idrotts- och industrilärare på Yrkesgymnasiet i Skellefteå, som kom på idén att donera kioskvarorna till personalen inom vården. Företaget Snacks 24 Seven blev eld och lågor över initiativet och inom vården blev man tacksamma över donationerna (vitamindryck, kexchoklad och färdiga hårdbrödmackor), som distribuerades av Marcus och kollegan Daniel Molander, ellärare och IT-samordnare på skolan.

- Vi var i Coronatältet och på akutmottagningen på lasarettet och sedan delade vi ut på två boenden, där de ju också fått bekymmer av covid-19, berättar Daniel.

- Alla har blivit jätteglada och på ena boendet som ligger i Byske, tre mil norr om Skellefteå, blev de glada och sa ”tänk att det finns folk som tänker på oss här borta också”. Det känns ju bra att vi som skola, som ju har vårdprogrammet, kan hjälpa till. Det här skulle man ju vilja göra mer av, det var som en kick att kunna bidra på något sätt, berättar han. 

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Christine Rosencrantz

Christine Rosencrantz

Presskontakt Kommunikationschef 076-877 19 00

Relaterat innehåll

Mod, Kraft och Passion

ThorenGruppen AB är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag med stort samhällsengagemang. Företaget grundades 1999 och har expanderat varje år. Idag är vi över 2 200 medarbetare och driver bland annat gymnasieskolor, grundskolor och vuxenutbildning från Kiruna i norr till Malmö i söder.