Gå direkt till innehåll
Hugo Andersson blev totalsegrare i sin klass i skandinaviska mästerskapet; Porsche Approved Cup 2019, den här säsongen.
Hugo Andersson blev totalsegrare i sin klass i skandinaviska mästerskapet; Porsche Approved Cup 2019, den här säsongen.

Nyhet -

Hugos passion för racing tog honom till seger

17-årige Hugo Andersson som går på Yrkesgymnasiet Sollentuna en av de största racingtalangerna inom Porsche Carrera Cup. Redan som 16-åring fick han dispens av Svenska Bilsportförbundet att köra, vilket är första gången på tio år det har hänt.

Om det gett resultat? - det kan man lugnt säga, Hugo Andersson blev totalsegrare i sin klass i skandinaviska mästerskapet; Porsche Approved Cup 2019, den här säsongen.

Idag är kärleken till bilar i allmänhet och Porsche-bilar i synnerhet tätt sammankopplade och passionen total. Gymnasiestudierna på fordonsprogrammet på Yrkesgymnasiet varvas mellan praktik på Porsche center och timmarna på racingbanan.

- Bilintresset har funnits sedan var jag var liten och min pappas engagemang smittade av sig. Första gången jag satte mig i racingbilen blev någonting jag aldrig kommer glömma, alltså adrenalinet jag fick första gången jag gasade på och kände trycket som bilen har i motorn har och började växla saker som jag aldrig hade testat förut, det var underbart, säger han.

Idag tävlar Hugo i skandinaviska mästerskapet - men siktet inställt är på de stora scenerna, att få köra med alla världens bästa Porsche-förare i Supercupen och få köra på klassiska mytomspunna racingovalen Nürburgring i Tyskland.

- Det är mitt mål att får köra med de bästa förarna på de största och fetaste banorna i världen, säger han.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Elin Olsson

Elin Olsson

Presskontakt Kommunikationsansvarig 070-612 55 61

Mod, Kraft och Passion

ThorenGruppen AB är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag med stort samhällsengagemang. Företaget grundades 1999 och har expanderat varje år. Idag är vi över 2 200 medarbetare och driver bland annat gymnasieskolor, grundskolor och vuxenutbildning från Kiruna i norr till Malmö i söder.